EVEN VOORSTELLEN…RICO WOLVEN

23 april 2014

Vanaf september 2013 zijn er wederom  meer dan 30 jonge voetballers gestart met de MBO-opleidingen Commercieel medewerker en Junior accountmanager aan de VVCS Academy.
Middels een kort interview stellen we graag deze voetballers aan u voor. Deze week oud-profvoetballer Rico Wolven.

Rico, vertel in het kort eens iets over jezelf?
“Mijn naam is Rico Wolven en ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren in Zwolle en heb tot aan mijn 18e in Zwartsluis gewoond samen met mijn ouders en 2 jongere broertjes. Op dit moment woon ik samen met mijn vriendin in Deventer. Op mijn 10e verruilde ik de plaatselijke voetbalclub SV DESZ voor SC Heerenveen. Hier heb ik de gehele jeugdopleiding doorlopen tot aan het eerste elftal. Ik heb jammer genoeg geen officieel debuut mogen maken voor SC Heerenveen, het bleef bij 3 maal op de bank bij de selectie. Na SC Heerenveen heb ik voor SC Veendam en GA Eagles gespeeld. Op dit moment draag ik het shirt van SV Spakenburg, een mooie club in de topklasse en waar het voetbal ontzettend leeft bij de mensen in de stad.
Ik ben een linkerverdediger dus kan zowel links centraal als linksback spelen. Mijn karakter zou ik omschrijven als altijd eerlijk, ik houd van gezelligheid, ben recht door zee en af en toe een tikkeltje eigenwijs.”

Welke opleiding volg je aan de VVCS Academy?
“Mbo-opleiding Junior accountmanager niveau-4”

Waarom heb je gekozen voor de VVCS Academy en wat is het voordeel t.o.v. andere opleidingen?
“Omdat deze opleiding goed te combineren is naast het voetbal en ik na en tijdens mijn voetbalcarrière hier verder mee wil.”

Waar volg je stage en hoe bevalt het?
“Ik volg mijn stage bij BWaste International in Deventer. BWaste verkoopt ondergrondse containers aan gemeenten.”

Wanneer denk je klaar te zijn met de opleiding?
“Hopelijk aan het einde van het huidige schooljaar.”

Hoe zie jij je eigen toekomst?
“Ik hoop nog lang door te mogen en kunnen voetballen. Naast het voetballen hoop ik een leuke baan te vinden, lang gezond en gelukkig te blijven en voor de rest genieten en lol maken.”

Hoogtepunt/dieptepunt tot nu toe?
“Mijn hoogtepunt was toen ik als jong jochie op de bank mocht plaatsnemen bij het eerste van SC Heerenveen, dat was tijdens een Europese wedstrijd tegen Hertha BSc. Ook een hoogtepunt was het promoveren met GA Eagles naar de eredivisie. Wat een feest was dat!”

“Mijn dieptepunt was de situatie rondom SC Veendam.”

Als je geen voetballer zou zijn, wat zou je dan willen worden?
“Een succesvol bedrijf runnen”

Sterke/zwakke punten?
“Sterke punten: altijd eerlijk, sociaal, gezelligheid, betrouwbaar.”
“Zwakke punten: eigenwijs, sterke eigen wil, soms wat nonchalant.”

Wat is je favoriete vakantieland?
“Spanje en dan vooral Ibiza.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
“Uit eten, leuke dingen met mijn vriendin/vrienden doen.”