Even voorstellen…Youandi Renfurm

20 januari 2014

Vanaf september 2013 zijn er wederom  meer dan 30 jonge voetballers gestart met de MBO-opleidingen Commercieel medewerker en Junior accountmanager aan de VVCS Academy.

Middels een kort interview stellen we graag  deze voetballers aan u voor. Deze week PSV-talent Youandi Renfurm

Youandi, vertel in het kort eens iets over jezelf?
“Ik ben Youandi Renfurm, en ik woon sinds 2 jaar in Geldrop. Een dorp naast Eindhoven. Ik woon daar met mijn moeder en broertje van 7 jaar. Ik ben geboren in Den Haag en mijn vader woont daar nog. Ik zit bij de jeugdopleiding van PSV en dit is mijn derde seizoen. Wij zijn twee jaar geleden verhuisd om dichter bij de club te wonen en omdat ik in Eindhoven naar school moest was het fijner om niet zoveel te reizen, zeker omdat er toen in de ochtend getraind werd.
Ik zat hiervoor bij Sparta en mijn positie was daar spits. Toen ik naar PSV kwam ben ik links- en rechtsbuiten geworden.”

Welke opleiding volg je aan de VVCS Academy?
“Ik volg de opleiding Commercieel Medewerker op Mbo- niveau 3.”

Waarom heb je gekozen voor de VVCS Academy en wat is het voordeel t.o.v. andere opleidingen?
Ik heb hiervoor gekozen omdat het een goede combinatie is met mijn sport. Ik moet doordeweeks elke dag trainen en het leek mij goed om meer thuis school te volgen. Ik was 16 toen ik mijn diploma heb gehaald van het VMBO dus vond ik dit een goede keuze omdat ik dan na twee jaar toch een MBO diploma heb. We hadden wel andere opleidingen gezocht, maar die waren minder goed te combineren met het voetballen. Naast de virtuele lessen, moeten wij 1x in de maand een klassikale lesdag volgen in Amsterdam en loop 1x in de week stage wanneer ik niet moet trainen en dat is op woensdag.”

Waar volg je stage en hoe bevalt het?
“Ik heb een stageplek gevonden in Eindhoven bij Intersport en ben daar elke woensdag behalve als ik naar Amsterdam moet voor de klassikale lessen. De stageplaats is er leuk en ik begin er al veel te leren.”

Wanneer denk je klaar te zijn met de opleiding?
“Ik hoop dat ik deze opleiding over twee jaar klaar heb en mijn diploma kan halen zodat ik me hierna kan focussen op mijn voetbal.”

Hoe zie jij je eigen toekomst?
“Als ik over mijn toekomst nadenk zie ik mijzelf op hoog niveau voetballen. Ik hoop natuurlijk dat ik dan bij een goede club zal zijn, maar daar ga ik maar van uit.”

Hoogtepunt/dieptepunt tot nu toe?
“Mijn hoogtepunt is de stap naar PSV geweest en de reis naar Zuid-Afrika met de B2 vorig jaar. Mijn dieptepunt is dit seizoen, tot nu toe. De start is niet heel goed gegaan, speel niet veel wedstrijden en dat is zwaar. Ik probeer hard te werken om te laten zien wie ik ben en wat ik kan. Ik heb gelukkig genoeg zelfvertrouwen, maar dat dit een moeilijk jaar is kan ik niet ontkennen.”

Als je geen voetballer zou zijn, wat zou je dan willen worden?
“Ik voetbal al sinds mijn vierde jaar en zie mijzelf niet iets anders doen. Dit is wat ik wil en dat is mijn doel. Ik zou nu nog geen ander beroep kunnen bedenken waar ik mijzelf zie.”

Sterke/zwakke punten?
“Ik ben leergierig en heb doorzettingsvermogen, werk hard voor mijn doel en heb veel dingen moeten laten voor waar ik nu ben. Ik vind dat wel mijn sterke punten. Mijn zwakke punten: soms zeg ik teveel wat ik van iets vind. Op voetbalgebied moet ik leren om sneller om te schakelen, al gaat dat al een stuk beter nu ik ouder word.”

Wat is je favoriete vakantieland?
“Ik ben in 2008 naar Suriname geweest en zou daar snel weer een keer terug willen.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
“In mijn vrije tijd ben ik veel met muziek bezig en met mijn familie en vrienden/vriendin. Ik ga in mijn vrije tijd ook vaak naar Den Haag. Familie en vrienden bezoeken en bioscoopje pakken of de studio in.”