Excelsior met recht een VVCS Academy-bolwerk

7 maart 2013

De Rotterdamse voetbalclub Excelsior mag zich met recht een VVCS Academy-bolwerk noemen.
Maar liefst zes voetballers van deze club volgen een Hbo-studie of cursus aan de Academy. Terwijl ook andere spelers al hebben aangegeven het komende studiejaar graag een studie of cursus te willen volgen. Niet zo verwonderlijk ook, aangezien de club dit stimuleert. Hoofdtrainer Leon Vlemmings legt uit: “wij vinden het belangrijk dat voetballers zich naast het voetballen ook op ander gebied ontwikkelen. Dat kan zijn via studie of bijvoorbeeld meewerken aan maatschappelijke projecten. Wij stimuleren maar de speler moet zelf de keuze maken.“

Niels Vorthoren is bij de VVCS Academy een oudgediende. Hij is in 2009 aan de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap begonnen en hoopt binnenkort zijn studie af te ronden. De onlangs van AGOVV overgekomen Sander Fischer volgt dezelfde studie en hoopt medio 2015 de studie af te ronden.

Op dit moment volgen Kevin van Diermen, Tim Eekman en Matthew Steenvoorden de cursus Startend Ondernemerschap en heeft Mats van Huijgevoort onlangs zijn cursus Management succesvol afgerond. Hij was hiermee feitelijk de eerste Excelsior-speler die een diploma ontving van de VVCS Academy. Gezien dit heugelijke feit kreeg hij daarom het diploma uitgereikt in het bijzijn van de selectie en technische staf.

Overigens zijn alle cursisten dermate positief dat een vervolgcursus of eventueel zelfs de volledige Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap voor hen een reële optie is.