FC Twente breekt contract Jari Oosterwijk open

10 juni 2015

Jari Oosterwijk heeft woensdag in het bijzijn van zijn familie zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Twente.

De 20-jarige aanvaller doorliep de hele FC Twente Voetbalacademie en debuteerde dit seizoen in de eerste selectie. Het nieuwe contract van Oosterwijk loopt tot medio 2017 met een optie voor nog een seizoen.

Jari Oosterwijk begon zijn voetballoopbaan bij amateurvereniging VV Lettele. In de E-jeugd maakte hij de overstap naar Go Ahead Eagles en vanaf 2009 kwam hij uit voor de FC Twente Voetbalacademie. Hij doorliep de hele jeugdopleiding en debuteerde in het seizoen 2013/2014 met Jong FC Twente in de Jupiler League. Op 7 december 2014 maakte hij zijn debuut in de eerste selectie tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse (2-2). Afgelopen twee seizoenen speelde Oosterwijk vijftig wedstrijden in de Jupiler League en scoorde daarin negentien keer.

Beloning                                 
“Het geeft mij veel vertrouwen dat ik een nieuw contract heb mogen tekenen bij FC Twente”, vertelt Jari Oosterwijk. “Een beloning voor het harde werken, ik ben blij dat ik langer bij deze mooie club mag spelen. De laatste twee jaar heb ik als jonge speler in de Jupiler League veel ervaring opgedaan. Met name afgelopen seizoen heb ik bijna alles gespeeld en mijn doelpunten gescoord. Ik merk dat ik als speler goed gegroeid ben en vooruitgang heb geboekt.”

Belangrijk
Afgelopen jaar maakte Oosterwijk ook zijn opwachting in de hoofdmacht. “Dat is toch altijd een officieel moment, je debuut maken in de eerste selectie en dat blijft je altijd bij. Trainer Alfred Schreuder is daar voor mij heel belangrijk in geweest. Hij heeft mij vorig seizoen mee laten trainen met het eerste elftal en mij laten proeven aan het hoogste niveau. De voorbereiding op het nieuwe seizoen zal ik volgende maand met het eerste elftal meemaken en in die periode hoop ik mij te bewijzen. De kansen die ik van de trainer krijg wil ik met beide handen aan grijpen, het geeft mij een goed gevoel dat ik in beeld ben en mij kan laten zien.”

Gegroeid
Trainer/Coach Alfred Schreuder: “Het is goed voor de club dat Jari langer aan ons verbonden blijft. Jari is een speler die de hele jeugdopleiding heeft doorlopen en afgelopen jaren naar een goed niveau is doorgegroeid. Als jonge speler heeft hij de eerste lessen van het profvoetbal in de Jupiler League ervaren en dat is hem goed afgegaan. Met name afgelopen seizoen heeft Jari zich met vijftien doelpunten prima laten gelden. Afgelopen maand maakte Jari ook deel uit van de voorselectie van Jong Oranje, een teken dat hij goed bezig is, een compliment voor hem en dat zal hem ook motiveren.”

Jari Oosterwijk werd in de onderhandelingen met FC Twente bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.

Bron: www.fctwente.nl