FC Utrecht neemt Janssen definitief over van FC Twente

31 maart 2014

Willem Janssen wordt contractspeler bij FC Utrecht en is zodoende de eerste aanwinst van FC Utrecht voor het nieuwe voetbalseizoen.

De 27-jarige middenvelder wordt overgenomen van FC Twente en is dan ook na dit voetbalseizoen bij FC Utrecht te bewonderen. Janssen heeft bij FC Utrecht een contract getekend dat hem tot de zomer van 2018 aan de club verbindt.

Op dit moment speelt Janssen op huurbasis voor FC Utrecht, maar kwam hij slechts vier keer in actie. Een zware knieblessure houdt hem al maanden aan de kant. Desondanks is FC Utrecht overtuigd van zijn kwaliteiten. “Willem heeft in duels die hij voor ons gespeeld heeft, laten zien absoluut een meerwaarde te zijn”, zegt Edwin de Kruijff, Manager Spelerszaken en Scouting van FC Utrecht. “Met zijn loopvermogen, kracht en sterke passing voegt hij wat toe aan de ploeg. Daarnaast is hij een natuurlijk leider in de groep. Een benaderbare jongen die met zijn ervaring weet wat er gevraagd wordt en dit ook op een positieve manier weet over te brengen op de jonge jongens. Hij staat weliswaar al maanden aan de kant, maar hij blijft betrokken en is belangrijk in het groepsproces.”

“Ik ben heel blij met deze overgang”, toont de speler in kwestie zich content. “FC Utrecht is een geweldige club. Ik voel mij hier echt thuis, ondanks dat ik hier pas krap een seizoen ben en weinig heb gespeeld. De clubleiding en de technische staf hebben vertrouwen in mij, dat stralen zij in alles uit. Dat geeft een goed gevoel.” Janssen kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “Ik ben ervan overtuigd dat mooie dingen staan te gebeuren. Alles is erop gericht om de club verder te helpen om weer daar te komen, waar we als club horen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de ontwikkeling zich doorzet en maak hier graag onderdeel van uit”, aldus Janssen.

FC Utrecht kende veel concurrentie bij het aantrekken van Janssen. Algemeen Directeur Wilco van Schaik: “In de periode dat wij gesprekken voerden met Willem en FC Twente, meldden zich meer clubs. Clubs van naam ook. Maar, Willem kiest bewust voor FC Utrecht en onze ambities. Dit tekent de persoonlijkheid van Willem. Wij zijn trots.”

De revalidatie van Willem Janssen verloopt voorspoedig. Bij de start van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen kan de middenvelder bij de groep aansluiten.

Willem werd in de onderhandelingen met FC Utrecht bijgestaan door de VVCS.

Bron: www.fcutrecht.nl