Frank van der Struijk tekent contract bij Willem II

14 augustus 2014

Frank van der Struijk  heeft vanmorgen, in het bijzijn van zijn begeleider Louis Laros van de VVCS, een contract getekend bij Willem II. Gisteren bereikten de partijen al een akkoord over een eenjarige verbintenis.

Hiermee keert Frank terug bij de club in Tilburg waar hij op 18-jarige leeftijd debuteerde in het betaald voetbal. De ervaren 29-jarige verdediger trainde al geruime tijd mee met de Tricolores.

Frank van der Struijk startte zijn profcarrière bij Willem II in 2003 en speelde er vijf seizoenen. Tijdens zijn periode bij de Tricolores kwam hij voor Nederland uit op het WK voor spelers onder 20 jaar. In de zomer van 2008 vertrok Frank naar Vitesse, waar hij snel een basisplaats wist te veroveren. Hij werd in het seizoen 2009-2010 een half jaar uitgeleend aan Willem II, maar keerde het seizoen daarna terug in Arnhem. In totaal speelde Frank van der Struijk al 234 wedstrijden in de Eredivisie.

Jurgen Streppel is uiteraard tevreden: ‘We wilden Frank al langere tijd aan de selectie toevoegen en we zijn erg blij dat het gelukt is. Met zijn ervaring en kwaliteiten is hij een zeer belangrijke speler die op meerdere posities inzetbaar is.’
Ook Frank van der Struijk is tevreden met zijn terugkeer in Tilburg: ‘Ik wilde graag terugkeren bij Willem II, want ik heb er hele mooie jaren gehad. De ploeg heeft ook afgelopen zondag goed voetbal laten zien en ik heb er vertrouwen in dat we met dit team ons in de Eredivisie kunnen handhaven. Ik wil hierin belangrijk zijn voor de club.’