Fredrik Jensen: talentvolle Fin Jensen maakt indruk bij FC Twente

13 februari 2017

Fredrik Jensen (19) kwam in de zomer van 2013 vanuit Finland naar FC Twente, in navolging van zijn anderhalf jaar oudere broer Richard Jensen (20).

De Finse broers verlengden onlangs hun contract bij FC Twente tot de zomer van 2020. Fredrik speelde dit seizoen al 13 duels in de Eredivisie en maakte afgelopen zondag indruk tegen Feyenoord, Richard is aanvoerder van Jong FC Twente. “Het is onze droom om samen in het eerste van FC Twente te spelen en met het nationale team van Finland uit te komen op een eindtoernooi.”

Richard Jensen, verdediger en aanvoerder van Jong FC Twente, kwam in de zomer van 2012 van de Finse topclub HJK Helsinki naar FC Twente. Een jaar later volgde ook de anderhalf jaar jongere Fredrik. “Het was voor mij heel fijn dat Richard toen al een jaar hier zat. Hij kon mij wegwijs maken bij de club en hier in de regio. Ik heb heel veel aan hem gehad. In het begin woonden we nog in een gastgezin, maar inmiddels wonen we al tweeënhalf jaar samen in een appartement in Hengelo. Het is hier lekker rustig, net als in Finland eigenlijk. Maar we zijn hier om te voetballen, dus daar kunnen we volledig op focussen,” zegt Fredrik. “We hebben samen een seizoen in de A1 gespeeld, dat was erg leuk. Ik had verwacht dat ik daar dit seizoen weer zou spelen of door zou schuiven naar Jong FC Twente. Ik had in de zomer alleen stiekeme hoop dat ik mijn debuut zou gaan maken in het eerste, maar ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. Ik probeer hard te werken, maar ook zoveel mogelijk te genieten.”

Jensen speelde dit seizoen al 13 duels in de Eredivisie, waarvan vijf keer in de basiself. Begin dit seizoen viel hij al succesvol in bij FC Groningen – FC Twente door in blessuretijd de assist te geven bij de winnende 3-4 van Jari Oosterwijk. Tegen Excelsior, ADO Den Haag, Vitesse en Roda JC begon hij in de basis. Bij deze laatste wedstrijd raakte hij geblesseerd aan zijn enkel, maar na een herstelperiode van een maand knokte Jensen zich weer terug in de ploeg. Na de winterstop viel Jensen al drie keer in, maar afgelopen zondag tegen Feyenoord maakte de 19-jarige Fin voor het eerst de 90 minuten vol. “Ik baalde uiteraard ook van het verlies, maar ik was wel tevreden met mijn eigen wedstrijd. Ik werd voor het eerst verkozen tot Man of the Match, dat is natuurlijk altijd mooi. Ik kreeg na afloop ook veel complimenten van supporters en vrienden over mijn spel. Er had voor ons zeker meer ingezeten. We hadden pech met twee twijfelachtige buitenspelmomenten, maar Feyenoord trok de wedstrijd daarna knap naar zich toe. We staan nu op een achtste plek en willen graag zo hoog mogelijk eindigen, al kunnen we ons helaas niet plaatsen voor Europees voetbal. Voor mezelf heb ik als doel om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen.”

Klik hier voor het volledige artikel.