Freek Heerkens verlengt contract bij Willem II

18 mei 2015

Freek Heerkens heeft een akkoord bereikt met Willem II over de verlenging van zijn aflopende verbintenis voor de duur van twee jaar.

De 25-jarige centrale verdediger, die ook als rechterverdediger uit de voeten kan,  speelde eerder voor Go Ahead Eagles en genoot zijn opleiding bij PSV. Vijf jaar geleden vertrok hij van PSV naar Deventer waar hij debuteerde in het betaald voetbal en in drie seizoenen tot 75 wedstrijden kwam waarin hij 8 keer scoorde. De afgelopen twee seizoenen speelde Heerkens 43 wedstrijden voor de Tricolores waarin hij een keer scoorde.
Technisch manager Carlos Aalbers: “Ik ben verheugd met de contractverlenging van Freek.  Hij is een multifunctionele verdediger en heeft veel ervaring op het hoogste niveau.  Freek weet wat er van hem gevraagd wordt. Een echte professional”.

Freek Heerkens: “Ik ben zeer blij met mijn contractverlenging. Na de promotie van vorig jaar was handhaving de doelstelling voor dit seizoen. Maar uiteindelijk hebben we tot de laatste wedstrijden nog meegestreden voor een play-off plek  voor Europees voetbal. In alle opzichten was het een geweldig seizoen. De komende jaren zal het een uitdaging worden om een stabiele middenmoter te blijven. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen”.
 
Freek Heerkens werd in de onderhandelingen met Willem II bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.