Groep 2 rondt cursus Prestatiepsychologie succesvol af

26 mei 2017

Maandag 22 mei heeft wederom een groep de cursus Prestatiepsychologie afgesloten. Dit was de tweede groep in 2017 en al weer de vijfde lichting die de cursus heeft afgerond.

Deze groep bestond voor een groot gedeelte uit spelers die nog actief zijn in het Nederlandse betaalde voetbal. AZ was sterk vertegenwoordigd met 6 personen. De deelnemers hebben op een prettige en ontspannen manier zicht gekregen op psychologische aspecten in het voetbal. De centrale vraag in de cursus is hoe je nog beter in staat bent om invloed uit te oefenen op jezelf en je omgeving. Sporters die dit kunnen, zijn in staat om meer uit hun carrière te halen.

Voetballer Guy Ramos over de cursus: ‘Het waren fijne lessen in een relaxte omgeving. Ik heb het idee dat ik mezelf en mijn gedrag nu beter kan begrijpen. Ik kan alles beter verklaren voor mezelf.’

Trainer Sieme Zijm: ‘De lessen waren leuk, interessant en leerzaam. Je krijgt inzicht in je eigen persoonlijkheid en ontwikkeling. Als trainer/coach denk ik mij nu beter te kunnen verplaatsen in de spelers.’

De volgende cursus vindt in het najaar van 2017 of in het voorjaar van 2018 plaats. Spelers die interesse hebben kunnen dit melden bij Arjan Ebbinge. Je komt dan als eerste in aanmerking om mee te doen.

Wij feliciteren Guy Ramos, Sieme Zijm, Jop van der Linden, Frank Zaal, Joris van Overeem, Ben Rienstra, Stijn Wuytens, Nick Olij, Nigel Bertrams en Bart Meijers met het behalen van hun certificaat.