Groepsdynamica is meer dan samen paintballen of een survival in de Ardennen

27 maart 2013

Een van de nieuwe cursussen die je aan de VVCS Academy kunt volgen is de cursus Groepsdynamica.

Wat is Groepsdynamica en wat kan ik van de cursus verwachten?

Groepsdynamica is een kwestie van DOEN!! In de cursus doe je kennis en inzicht op in de werking van groepen, en krijg je antwoord op vragen als:

• Hoe maak ik van een groep individuen een team?
• Wat maakt een team tot een succesvol team?
• Welke rol heb ik in dat proces?

Onderdelen die bijvoorbeeld aan bod komen binnen de cursus zijn:

• Groepsstructuur (rol en status van de leden ten opzichte van elkaar; waarden en normen die het gedrag reguleren; machtsrelaties en affectierelaties)
• Groepscohesie (hechtheid van de groep)
• Motivatie (hoe motiveer je ieder persoon binnen de groep; wat zijn de persoonlijke drijfveren van de groepsleden; intrinsieke en extrinsieke motivatie)
• Groepsprocessen en teambuilding
• Ontwikkelingspsychologie

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is voor topsporters en trainers, waarbij veelvuldig gewerkt zal worden met praktijkvoorbeelden uit de sport.
 
Hoeveel tijd gaat de cursus me kosten?

Verdeeld over een half jaar zijn er 5 verplichte bijeenkomsten (maximaal 12 personen). De eerste en de laatste bijeenkomst zijn op een locatie centraal in Nederland. De overige 3 bijeenkomsten zijn online sessies via de virtuele klas van de VVCS Academy. Na afloop van iedere bijeenkomst krijgt iedere deelnemer een opdracht die voor de eerstvolgende bijeenkomst uitgevoerd moet worden. De totale tijdsinvestering zal ongeveer 100 uur bedragen. Daarnaast heeft iedere deelnemer de mogelijkheid om gebruik te maken van maximaal 5 extra verdiepingssessies.

Wat is de gewenste vooropleiding?

Havo of MBO-opleiding (of door werkervaring op dit niveau acterend)

Wat kan ik met het diploma?

Naast een gedegen kennis en inzicht in de werking van groepen waar je de vruchten van kunt plukken, kun je instromen in de HBO-opleiding Toegepaste Psychologie. Je hebt dan een vrijstelling voor het vak Groepsdynamica.

Wat kost de cursus?

€ 895,– per persoon inclusief alle studiematerialen.

Let op!

Voor iedere cursus die je volgt aan de VVCS Academy heb je recht op subsidie als je lid bent van de VVCS of contractspeler en/of CFK-deelnemer bent. De subsidie kan oplopen tot maximaal 45% van het cursusgeld.
Meer informatie over het cursusaanbod van de VVCS Academy en de subsidies vind je op de website van de VVCS: www.vvcs.nl/academy
Heb je vragen over de cursus of wil je je inschrijven, neem dan contact op met Arjan Ebbinge. Arjan is telefonisch te bereiken op nummer 06 422 98 097, of via e-mail academy@vvcs.nl