Guus Hupperts tekent voor 4 seizoenen bij AZ

26 juni 2014

Guus Hupperts heeft een contract ondertekend dat hem tot medio 2018 aan AZ zal verbinden. De 22–jarige aanvaller komt over van Roda JC waar hij de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen.

In 2010 maakte Hupperts zijn debuut in het betaalde voetbal maar met name de laatste twee seizoenen groeide hij uit tot publiekslieveling en sterkhouder van Roda JC. Afgelopen seizoen maakt de jeugdinternational 9 doelpunten in 34 competitiewedstrijden.

Directeur voetbal zaken Earnest Stewart laat op de website van AZ blijken dat hij zeer content is met het aantrekken van Guus:”Onze interesse dateert al vanaf de winterstop. Wij kwamen er toen helaas niet uit met Roda JC. Het afgelopen half jaar hebben wij continu contact onderhouden en hebben Guus het gevoel gegeven dat we hem echt bij onze selectie wilden hebben. Hij is snel maar behoudt altijd goed het overzicht. We hebben er een jonge aanvaller bij die een hoog rendement heeft qua doelpunten en assists”.
Guus is zelf ook erg blij met de overgang: “Dit is voor mij een hele mooie stap in mijn carrière. Ik wil hier mijn ontwikkeling een mooi vervolg geven en een nog hoger rendement halen dan in mijn laatste seizoen bij Roda JC.  Ik kijk er naar uit om samen met Marco van Basten te mogen werken en hopelijk gaan we een mooie periode tegemoet waarin we prijzen kunnen pakken”.

Guus Hupperts heeft zich in de onderhandelingen met AZ laten bijstaan door de VVCS.