Jari Oosterwijk tekent eerste profcontract bij FC Twente

4 januari 2013

Jari Oosterwijk heeft gistermiddag in het bijzijn van zijn naaste familie, beste vrienden en zaakwaarnemer van de VVCS, Louis Laros, zijn eerste opleidingscontract getekend bij FC Twente. De 17-jarige spits speelt op dit moment in de A1 van de FC Twente Voetbalacademie waar hij met 7 doelpunten topscorer is. Onlangs maakte Jari ook al zijn debuut in het Nederlands elftal O18. In de D1 maakte hij de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Twente. Zijn eerste voetbalervaring deed hij op bij de lokale VV Lettele uit zijn woonplaats.

Jari Oosterwijk: “Ik ben zeer vereerd dat ik bij FC Twente een contract heb mogen ondertekenen. Blijkbaar is het goede gevoel wederzijds. Het is een mooi compliment en een stimulans om door te gaan zoals ik nu bezig ben. Mijn focus is nu gericht op het behalen van mijn HAVO diploma dit jaar, zodat ik in samenspraak met FC Twente volgend seizoen kan bekijken wat het beste voor me is op studie en sportief gebied. Ik ben er in ieder geval  trots op dat FC Twente mij nog minimaal drie jaar de tijd geeft om me door te ontwikkelen als voetballer. Ik besef heel goed dat dit nog maar een begin is en zal er alles aan doen om het vertrouwen niet te beschamen.”

Technisch manager Cees Lok: “We zijn blij dat Jari een opleidingscontract heeft getekend bij FC Twente. Jari heeft een sterke periode achter zich en ziet zijn ontwikkeling nu beloond worden met dit contract. Met dit opleidingscontract biedt FC Twente hem de mogelijkheid zich te richten op de eindfase van de studie en het vervolg van zijn voetballoopbaan.”