John Lammers per direct aan de slag als trainer beloften Vitesse

27 januari 2014

John Lammers treedt met onmiddellijke ingang in dienst van Vitesse als trainer/coach van het beloftenteam. 

John heeft vrijdag een akkoord bereikt over een contract tot het einde van het seizoen en heeft vrijdag ook direct zijn eerste training gegeven.

De geboren Tilburger was het afgelopen seizoen werkzaam in Eindhoven als trainer/coach van FC Eindhoven. Na zijn spelerscarrière startte John als assistent-trainer bij AGOVV en De Graafschap. Later werd John trainer bij Achilles Veen en jeugdtrainer bij Willem II.
In 2007 behaalde John het diploma Coach Betaald Voetbal. Hij was toen al werkzaam als jeugdtrainer bij Feyenoord. In 2009 werd John assistent van Alex Pastoor bij Excelsior. Na het vertrek van Pastoor naar N.E.C. volgde John hem op als eindverantwoordelijke bij Excelsior. Het seizoen 2012-2013 was John trainer/coach van FC Eindhoven. Aan het begin van het huidige seizoen was John trainer van Team VVCS waar hij met veel passie en plezier de spelers klaarstoomde om zichzelf in de etalage te zetten richting een nieuwe club.

Technisch directeur Mo Allach toont zich verguld met de komst van Lammers: “John past uitstekend in de door ons opgestelde profielschets. Zijn persoonlijkheid sluit ook uitstekend aan bij de andere leden van de technische staf van Vitesse. Verder beschikt John over een ruime ervaring, zowel als speler en als trainer.”

John Lammers: “Vitesse is een topclub met dito accommodatie. Ik ga met talentvolle spelers aan de slag. Mijn taak is om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. Peter Bosz kende ik al van onze periodes bij AGOVV en De Graafschap. Ook Hendrie Krüzen, met wie ik heb samengespeeld bij VVV, is geen vreemde voor me. Vitesse heeft een hechte staf. Daar moet je meteen inpassen. Dat wij weten wat we aan elkaar hebben, maakt de keuze aan twee kanten gemakkelijker. Wanneer ik mijn draai heb gevonden bij de beloften, ga ik ook met de aanvallers bij het eerste aan de slag voor specifieke spitsentraining .”

John Lammers werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.