John van den Brom nieuwe hoofdtrainer AZ

30 september 2014

John van den Brom heeft maandagavond in het bijzijn van Louis Laros van de VVCS zijn contract als hoofdtrainer van AZ getekend.

De verbintenis van de 47-jarige Amersfoorter loopt tot de zomer van 2016. Van den Brom staat vandaag voor het eerst op het trainingsveld voor de groep.

AZ en Van den Brom bereikten vrijdag al een mondeling akkoord over een samenwerking. De contractuele details werden maandag afgerond.

“We zijn blij met de komst van John van den Brom”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “John behoort tot de nieuwe generatie Nederlandse trainers, maar heeft tevens al veel ervaring. Bij al zijn clubs is hij succesvol geweest. Met ADO Den Haag en Vitesse behaalde hij Europees voetbal en met Anderlecht werd hij kampioen en won hij twee keer de Supercup. Hopelijk zet hij die lijn door bij AZ.”

“John is een trainer met een goed oog voor talent”, gaat Stewart verder. “Bij AGOVV stond hij bijvoorbeeld aan de wieg van de carrières van Nacer Chadli en Dries Mertens. In Arnhem brak Marco van Ginkel onder zijn leiding écht door. Hij is een coach die bekend staat om zijn gevoel voor teamgeest. Bij ADO gingen de spelers voor hem door het vuur. Wij denken dat de combinatie met Marco van Basten en Dennis Haar uitstekend gaat werken.”

“Ik ga aan het werk bij een heel mooie club”, spreekt Van den Brom tevreden. “Het totaalplaatje klopt. AZ is een club die om de bovenste plaatsen strijdt. Met Marco van Basten en Dennis Haar erbij hebben we een prima technische staf, met ervaring op verschillende gebieden. Zaterdag heeft de ploeg een goede indruk op me gemaakt tijdens het uitduel met ADO Den Haag. Daar kunnen we de komende weken op voortborduren. Ik heb zin om weer met een spelersgroep op het veld te staan.”