John van Loen trainer Team VVCS 2018

21 juni 2018

De VVCS heeft John van Loen bereid gevonden om dit jaar de spelers van Team VVCS onder zijn hoede te nemen. In dit team zijn “spelers zonder contract” actief. Door het samen op niveau trainen en het, mogelijk, spelen van wedstrijden zorgen zij dat zij fit en direct inzetbaar zijn op het moment dat een club interesse in hen toont.
Team VVCS traint van 25 juni tot en met 20 juli. De eerste twee weken wordt er getraind bij de KNVB te Zeist. Vanaf 9 juli gebeurt dat op het National Sportcomplex Papendal te Arnhem. Bij voldoende aanmeldingen zullen in deze periode ook wedstrijden georganiseerd worden.

De VVCS is verheugd met de aanstelling van John van Loen. Na zijn imposante voetbalcarrière, waarin hij in binnen- en buitenland tot bijna vierhonderd competitiewedstrijden reikte, begon hij in 1998 zijn trainerscarrière bij FC Utrecht. Na een periode van tien seizoenen bij de club uit zijn geboorteplaats ging John verder als trainer in het amateurvoetbal. Na een kort uitstapje als trainer bij Sparta, werd hij Hoofd-Jeugdopleiding en Technisch adviseur bij FK Qarabağ uit Azerbeidzjan. Nadien was John ook nog actief in China, waar hij onder meer bij Huaaoqidi als Hoofd-opleiding fungeerde. Onlangs oogstte – de tussentijds aangestelde –  John van Loen lof toen hij de tijdenlang onderaan bungelende eersteklasser SVL behoedde voor degradatie.

De VVCS is ervan overtuigd dat de zevenvoudig international en no-nonsense trainer uitstekend past bij Team VVCS.