Jurgen Streppel komende twee seizoenen hoofdtrainer bij SC Heerenveen.

16 maart 2016

 


Jurgen Streppel verruilt aan het einde van dit seizoen Willem II voor SC Heerenveen. Streppel volgt Foppe de Haan op en tekent een contract voor twee seizoenen.


Jurgen Streppel speelde in de periode 1990 tot 2005 betaald voetbal bij de volgende clubs, Roda JC, Helmond Sport, RKC Waalwijk en Telstar. Na zijn actieve carrière als speler werd Jurgen Streppel in 2008 trainer bij Helmond Sport. In 2011 maakte hij de overstap naar Willem II en in zijn eerste seizoen promoveerde hij meteen naar de Eredivisie. In seizoen 2013/2014 werd Willem II kampioen van de Jupiler League en keerde het na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.
Afgelopen seizoen eindigde Jurgen Streppel met zijn ploeg op een verdienstelijke 9e plaats in de Eredivisie.

Manager Hans Vonk van SC Heerenveen is erg blij met de komst van Jurgen Streppel. “We willen met een duidelijke voetbalvisie aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion. Jurgen is een trainer die daar prima bij past. Hij is een ervaren trainer die aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel heeft staan. Hij maakt graag jonge spelers beter, iets waar SC Heerenveen al jaren om bekend staat.”

Jurgen Streppel over zijn overgang: “In de afgelopen 5 jaar heb ik een hele mooie tijd gehad bij Willem II. De promotie in 2012 en het kampioenschap in 2014 zal ik nooit vergeten. Nu gaan we er met elkaar alles aan doen om Willem II in de Eredivisie te houden alvorens ik naar SC Heerenveen vertrek.”

Jurgen Streppel heeft zich laten bijstaan door Soccer Vision/VVCS.