Kees Luijckx kiest voor Roda JC

11 juli 2013

 

Kees Luijckx heeft vandaag overeenstemming met Roda JC bereikt.

 

Indien de 27- jarige verdediger de medische keuring goed doorstaat, tekent hij een contract voor drie jaar in Limburg. Roda JC Kerkrade neemt Kees Luijckx transfervrij over van NAC Breda.

 

Kees speelde in de jeugdopleiding van AZ, maar debuteerde in de Eredivisie in het seizoen 2006-2007 in het betaald voetbal voor Excelsior, waar hij in de winterstop aan was verhuurd. In totaal speelde Kees anderhalf jaar voor Excelsior. In het seizoen 2008-2009 keerde hij terug bij de Alkmaarders waar hij in anderhalf jaar tot 18 wedstrijden in de hoofdmacht kwam.

 

In de winterstop van 2009-2010 vertrok Kees voor een half jaar naar ADO Den Haag waarin hij een zeer goede indruk maakte. Na ADO Den Haag stapte Kees over naar NAC Breda, waar hij drie jaar zou blijven. In totaal kwam de in Castricum geboren Kees tot 170 duels in het betaalde voetbal, waarin hij 15 doelpunten maakte. 

Marcel van den Bunder over de kersverse aanwinst: “We hebben Kees al enige tijd op onze radar en zijn vandaag met elkaar tot overeenstemming gekomen. Met zijn ervaring in de Eredivisie en kwaliteiten als voetballer is hij het type speler waar we naar op zoek waren”.

Kees Luijckx: “In de gesprekken die ik met Marcel van den Bunder en Ruud Brood heb gehad raakte ik enthousiast over de ambities die de club uitsprak. Ik ben er ook van overtuigd dat ik mezelf als centrale verdediger bij Roda JC nog verder kan ontwikkelen. Ik zie het afgelopen seizoen als een incident en ben er van overtuigd dat we dit seizoen zouden kunnen meestrijden om de play-off plaatsen voor Europees voetbal”.

 

Kees Luijckx werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.