Kees Luijckx tekent contract bij FC Videoton (Hongarije)

27 februari 2015

Na het faillissement van de Griekse club Niki Volos, de laatste club van Kees Luiickx, stond Kees in de belangstelling van verschillende (buitenlandse) clubs. Vandaag ondertekent Kees, in het bijzijn van zijn begeleider Louis Laros, een contract wat hem de komende twee en een half jaar aan de Hongaarse club FC Videoton bindt.

FC Videoton is de huidige koploper in de Hongaarse competitie.

Gyozo Burcsa, directeur van FC Videoton, liet zich zeer lovend uit over Kees: “Het is ons gelukt om een speler te contracteren die volledig aan onze criteria voldoet, met zo’n 200 wedstrijden in de Nederlandse eredivisie achter zijn naam. We hebben het over een stabiele eredivisie speler, die eveneens deel uitmaakte van het Nederlands Olympisch elftal dat deelnam aan de Olympische Spelen van Peking in 2008. Kees is fysiek erg sterk en heeft weinig last van blessures gehad. Kees is van nature een centrale verdediger, maar kan eveneens als verdedigende middenvelder uit de voeten. We zien Kees als een belangrijke aanwinst in aanloop naar onze zeer waarschijnlijke deelname aan de Europese competitie komend seizoen. Ik hoop dat hij ons kan helpen de doelstellingen van de club te bereiken!”

Kees is uiteraard ook zeer verguld met zijn nieuwe werkgever: “Ik vind het een grote eer dat zo’n grote club als FC Videoton bij mij terecht is gekomen en kijk er naar uit om met deze club sportieve successen te behalen. Op dit moment staan we op de 1e plaats in de Hongaarse competitie met 8 punten voorsprong op de nummer 2, MTK Boedapest. Er is dus een reële kans dat we kampioen worden. Dit maak je al niet vaak mee als speler, en bij het behalen van het kampioenschap zullen we volgend seizoen ook voorronde Champions League spelen. Dit is iets waar je als speler altijd van droomt. Ik hoop dan ook snel mijn opwachting in het elftal te maken en mijn steentje bij te dragen.”