Kees Luijckx transfervrij na ontbinding contract FC Videoton

3 september 2015

Kees Luijckx gaat op per direct op zoek naar een nieuwe club. Het contract van de verdediger bij FC Videoton is ontbonden. De 29-jarige verdediger/verdedigende middenvelder had bij FC Videoton nog een contract tot medio 2017.

Luijckx stapte in februari van het afgelopen seizoen van het failliete Niki Volos over naar FC Videoton, waarmee hij kampioen van Hongarije werd en dit seizoen in de voorronde van de Champions League speelde. De eerste voorronde tegen The New Saints uit Wales overleefden Luijckx en consorten, maar in de tweede voorronde bleek BATE Borisov een maatje te groot. In deze wedstrijden startte Luijckx 3 keer in de basis en viel 1 keer in. In de voorronde Europa League werd de club ook uitgeschakeld door Lech Poznan. De eerste wedstrijd was Luijckx nog geschorst van vanwege een rode kaart maar in de return wedstrijd stond hij direct weer in de basis.
Ook in de competitie verscheen Luijckx nagenoeg alle wedstrijden in de basis opstelling.

Luijckx keek dan ook vreemd op toen de club, zonder een voorteken afgegeven te hebben, zijn contract wilde ontbinden.
De oorzaak ligt ogenschijnlijk dat de club moeite heeft om aan de financiële voorwaarden te voldoen en hiermee ruimte te maken in het aantal ‘buitenlandse’ spelers daar meerdere buitenlandse spelers met dezelfde boodschap werden ontboden

Kees Kuijckx is teleurgesteld dat de club tot deze beslissing is gekomen maar kijkt alweer positief vooruit naar de toekomst.
“Sportief heb ik een goede tijd gehad en heb wedstrijden in de Champions- en Europa League gespeeld en ben kampioen geworden. Ik hoop dan ook snel een nieuwe club te vinden waar ik mijn loopbaan kan voortzetten.”

Kees Luijckx kwam in Nederland uit voor Roda JC, NAC Breda, ADO Den Haag, AZ en Excelsior.