Klankbordgroep Sportiviteit en Respect bijeen

29 november 2012

 

Woensdagmiddag vond in Zeist het regulier overleg van de klankbordgroep Sportiviteit en Respect plaats.

 

Onder anderen Gijs de Jong (KNVB), Gerard Marsman (CBV) en VVCS voorzitter Danny Hesp blikten terug op ruim 4 jaar inspanning om ‘Sportiviteit en Respect’ hoog op de agenda te krijgen.

Geconcludeerd mag worden dat dit inmiddels is het geval is, maar dat er nog een hoop werk te doen is om het onderwerp structureel in het beleid van de BVO’s te verankeren. Inmiddels lanceerde de KNVB een beeldmerk voor ‘Sportiviteit en Respect’. Via mouwbadges en cornerboarding vraagt de KNVB tijdens de bekercompetitie aandacht voor dit onderwerp. Het beeldmerk fungeert tevens als merknaam voor alle activiteiten binnen de voetbalsport op het gebied van Sportiviteit en Respect.

Gijs de Jong, manager competitiezaken: “Sportiviteit en respect zijn dé kernwaarden in het voetbal en vormen samen één van de speerpunten van de KNVB. Dat komt op allerlei manieren terug en als KNVB besteden we veel tijd en energie aan het onderwerp: in de arbitrage, tijdens bijeenkomsten met spelers, trainers en scheidsrechters, door het opstellen van een eerlijk speelschema en ons streven naar Financial fairplay”.

Danny Hesp, voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS): “Het initiatief is ooit gekomen vanuit de spelers en wordt nu het door alle andere actoren geadopteerd. Dat is een goede zaak. Initiatieven zoals de prematch briefing, de bijeenkomst met spelers, trainers en arbitrage maar ook de verankering in KNVB opleidingen voor bestuurders en de trainersopleiding komen voort uit de klankbordgroep. ‘Sportiviteit en Respect’ moet wat mij betreft altijd op de agenda blijven”.