KNVB Arbitragecommissie stelt VVCS in het gelijk

26 januari 2018

De VVCS spande namens Boy van de Beek en Niels Wouters een arbitragezaak aan tegen Achilles ‘29 en curator Coen Houtman, die na het faillissement verantwoordelijk is voor Achilles ’29 BV, de entiteit die de arbeidscontracten met de spelers en speelsters sloot.

Curator Houtman vroeg voor Van de Beek een werkelijk absurd bedrag toen Van de Beek om een voortijdige beëindiging van zijn reeds opgezegde arbeidsovereenkomst vroeg, opdat hij dan kon overstappen naar De Treffers, de andere Groesbeekse club die uitkomt in de tweede divisie.

De Arbitragecommissie van de KNVB had niet veel tijd nodig. Nog dezelfde avond werd de uitkomst mondeling medegedeeld aan zowel de beide spelers, welke werden vertegenwoordigd door de advocaat van de VVCS Wil van Megen, als aan curator Houtman. De contracten van beide spelers worden per 29 januari aanstaande ontbonden tegen een vergoeding van 0 euro.

Voor Van de Beek betekent de ontbinding dat hij met ingang van 29 januari kan overgaan naar De Treffers. Mevrouw Bakker Derks, de enig bestuurder van de vereniging Achilles ’29, blijft echter de overgang van Wouters, die graag ook voor De Treffers wil uitkomen, tegenhouden. De KNVB Arbitragecommissie zal hierover op korte termijn uitspraak doen.

De VVCS rekent er echter op dat ook bij Achilles’29 het gezonde verstand zal gaan zegevieren, en dat spelers die niet langer voor Achilles’29 wensen uit te komen niet worden geblokkeerd op het moment dat zij te kennen geven graag bij een andere club in dienst willen treden.

De VVCS zou het volstrekt onredelijk vinden in het geval een werkloze speler geen arbeidsovereenkomst met een andere club zou kunnen aangaan – en daarmee dus zijn werkloosheid zou opheffen- omdat Achilles’29 niet instemt met een overschrijving.