Laatste lichting Mbo-studenten zwaait af met hun diploma op zak

25 juli 2018

Begin juli ontvingen zeven Mbo-studenten hun diploma voor de opleiding Sport- en Bewegingsleider, die zij aan de VVCS Academy hebben gevolgd. De uitreiking vond plaats op het Da Vinci College in Dordrecht, waar de praktijklessen veelal werden gevolgd. Met het in ontvangst nemen van dit diploma sloten zij officieel hun Mbo-opleiding af.

Deze lichting is in september 2016 gestart met de opleiding. Aanvankelijk bestond de groep uit 15 deelnemers, maar gedurende de opleiding zijn er behoorlijk wat studenten om verschillende redenen afgehaakt. Des te knapper is het resultaat van de studenten die wel tot het laatste moment hebben gebikkeld om hun diploma te bemachtigen.

Deze lichting studenten is de laatste die een Mbo-opleiding heeft gevolgd aan de VVCS Academy. De reden daarvoor is dat veel clubs het goede voorbeeld hebben gevolgd en deze opleidingsvorm nu in eigen beheer verzorgen. Voor de VVCS Academy komt daarmee een einde aan de Mbo-opleidingen die zij vanaf 2010 met veel succes hebben verzorgd. Meer dan 100 profvoetballers hebben zodoende een Mbo-diploma behaald tijdens hun voetbalcarrière. Een mooi resultaat.

Dit mooie resultaat wordt versterkt door de laatste zeven studenten die hun diploma in ontvangst hebben mogen nemen. Hierbij willen wij Tommy St. Jago, Dani Theunissen, Kay Tejan, Jordi Haneveld, Jur Jouvenaar, Jesse van Baal en Etienne Vaessen dan ook bedanken voor hun inzet en feliciteren met het diploma.