Lars Hutten voor 2 seizoenen naar Excelsior

11 mei 2013

Lars Hutten speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam.

De 23-jarige Tilburger bereikte vandaag overeenstemming over een contract met ingang van het komende seizoen. Hutten is een aanvallende middenvelder, tevens kan hij op meerdere posities in de aanval uit de voeten.

Hutten speelde de afgelopen twee seizoenen voor het inmiddels failliete SC Veendam. Afgelopen seizoen was hij  topscoorder met twaalf doelpunten in 26 wedstrijden. Daarvoor speelde Lars in de jeugd voor JSP, Willem II en PSV. In het shirt van Willem II kwam hij 19 wedstrijden uit in de eredivisie.

Na het faillissement van SC Veendam kon hij voor komend seizoen uit meerdere clubs kiezen. “Wij zijn blij dat hij voor Excelsior heeft gekozen”, stelt algemeen manager Ferry de Haan. “Wij hebben hem verschillende keren bekeken en zien in hem een aanwinst voor onze selectie.”

Lars Hutten: “Ik heb na het faillissement van SC Veendam met meerdere clubs gesproken die interesse toonde. Excelsior heeft bij mij daarin de beste indruk achter gelaten. Ik ga ervan uit dat de mindere resultaten van het afgelopen seizoen een incident zijn geweest en dat we met de club weer gaan spelen waar Excelsior hoort, namelijk in de bovenste regionen.”

Lars Hutten werd in de gesprekken bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.