Lelieveld verlengt contract bij Vitesse met vier jaar

21 december 2015


Julian Lelieveld heeft zijn contract bij Vitesse, dat komende zomer af zou lopen, met vier jaar verlengd.

De speler uit de voetbalacademie maakte in augustus in de Europa League wedstrijd vs Southampton zijn debuut voor het vlaggenschip. De geboren Arnhemmer tekende een contract tot medio 2020. Lelieveld stroomde in 2006 in bij de Vitesse Voetbal Academie, nadat hij zijn eerste stappen op het voetbalveld heeft gezet bij vv Hattem. De verdediger doorliep de jeugdelftallen bij Vitesse en maakte meermaals deel uit van nationale jeugdelftallen. De 18-jarige Arnhemmer komt vooralsnog hoofdzakelijk voor Jong Vitesse en Vitesse O19 in actie.

Naast het voetballen behoort Lelieveld ook tot de 9de lichting studenten aan de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap van de VVCS Academy.

Na het zetten van de handtekening reageerde Lelieveld tegenover Vitesse Media: “Ik ben erg trots dat ik een nieuw contract heb kunnen tekenen bij mijn club. Het debuut bij de A-selectie is absoluut mijn persoonlijk hoogtepunt. Ik kijk er naar uit om na Kevin Diks, Mo Osman en Elmo Lieftink de vierde speler uit de academie te zijn die in een korte tijd aan kan sluiten bij de selectie. De ontwikkeling van Kevin Diks is voor mij een goed en inspirerend voorbeeld.”

Julian Lelieveld werd in de onderhandelingen met Vitesse bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.