Levchenko opnieuw opgeroepen voor Oekraïne

9 maart 2007

De interlandcarrière van Evgeniy Levchenko krijgt een vervolg. De 29-jarige middenvelder van FC Groningen is geselecteerd voor twee Euro 2008 kwalificatiewedstrijden van Oekraïne.

De nationale ploeg onder leiding van bondscoach Oleg Blochin neemt het op zaterdag 24 maart in een uitwedstrijd op tegen de Faeröer Eilanden en vier dagen later, op woensdag 28 maart, thuis tegen Litouwen. Dit kwalificatieduel wordt gespeeld in Odessa.

Oekraïne neemt met 6 punten uit 3 duels de vierde plaats in Groep B in, achter Schotland, Frankrijk en Italië, die respectievelijk 9, 9 en 7 punten hebben uit 4 gespeelde wedstrijden. De Faeröer staat puntloos onderaan in deze zeer sterk bezette EK-kwalificatiegroep. Litouwen heeft 4 punten uit 3 duels en staat vijfde.

‘Geen idee’
Vorige maand speelde Levchenko zijn tweede interland, toen hij de volle negentig minuten in actie kwam in de oefeninterland tegen Israël in Tel Aviv. Na dat duel verklaarde Levchenko geen idee te hebben of er een vervolg zou komen. “Voor mijn gevoel heb ik goed gespeeld en de bondscoach gaf me na afloop een hand, maar zei slechts: ‘Succes verder bij je club.’ Daar werd ik dus niet veel wijzer van.”

Blessure
Nu weet de linkermiddenvelder, die dit seizoen al zeven competitiedoelpunten maakte voor FC Groningen, dat zijn optreden toen voor Blochin voldoende was voor een nieuwe selectie. Overigens herstelt Levchenko op dit moment van een spierblessure, opgelopen in het competitieduel met PSV. Hierdoor moest hij de wedstrijd tegen NAC Breda al missen en is het onzeker of hij op tijd fit zal zijn voor de confrontatie in Tilburg met Willem II, aanstaande zaterdag.

Bron: www.fcgroningen.nl