Lloyd Borgers geslaagd voor zijn Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap

7 januari 2016

 

Afgelopen week heeft Lloyd Borgers zijn Hbo-studie succesvol afgerond. Hiermee heeft hij zijn felbegeerde Bachelor-diploma op zak.

Lloyd begon met de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap in september 2011. Destijds was hij nog actief als profvoetballer bij MVV Maastricht. Inmiddels speelt Lloyd bij SV Meerssen. De combinatie (prof)voetbal en studeren is hem altijd goed bevallen. Daarom gaat hij na zijn behaalde Bachelor ook door met studeren. Hij gaat nu beginnen met de masterstudie Arbeids- en Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Maastricht.

De afronding van zijn Hbo-studie bestond uit het presenteren en verdedigen van zijn eindscriptie aan de examencommissie en aan specialisten uit het werkveld. Als onderwerp had Lloyd gekozen om onderzoek te doen naar de behoeften van de supporters in het Nederlands betaald voetbal. Hij heeft dit mede gedaan op basis van de theorieën van Maslov en Schmitt. En het experience-model van Pine & Gilmore. Hiermee onderscheidde het onderzoek van Lloyd zich van reeds bestaande onderzoeken. Om nog meer diepgang aan zijn onderzoek te geven, had Lloyd er tevens voor gekozen om op alle profclubs te interviewen. De insteek hierbij was om de conclusies van zijn behoeftenonderzoek te staven bij de clubvertegenwoordigers.

De beoordelaars waren enthousiast over de eindscriptie van Lloyd. Tevens waren zij tevreden over zijn presentatie hiervan. Hoewel supportersonderzoeken beslist niet nieuw zijn, vonden zij de door Lloyd gekozen strategie een “eye-opener”. Het zou hen dan ook niet verbazen dat clubs bepaalde onderdelen van dit onderzoek in de toekomst gaan toepassen. Zij beoordeelden zijn eindscriptie dan ook met een zeven. Hiermee is Lloyd derhalve geslaagd voor zijn Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap.

De VVCS feliciteert Lloyd met dit prachtige resultaat en wenst hem veel succes bij zijn masterstudie en vervolg van zijn carrière.