Luuk de Jong kampioen met PSV

20 april 2015

 

Luuk de Jong is afgelopen zaterdag kampioen geworden met PSV. De 24 jarige spits mocht voor de tweede keer in zijn loopbaan de kampioensschaal vast houden.

Grote man
Zoals zo vaak dit seizoen was De Jong zaterdag in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1) de grote man bij PSV. Met twee doeltreffende kopballen en een assist had de spits een groot aandeel in overwinning die de titelstrijd besliste. De Jong hield een opvallende familietraditie in ere. Voor het zesde jaar op rij werd een kind van de oud-volleyballers George de Jong en Loekie Raterink kampioen van Nederland. Luuk pakte in 2010 al de titel met FC Twente, daarna was het vier keer op rij de beurt aan zijn oudere broer Siem. In totaal staat de spits inmiddels alweer op 19 competitie treffers en is hij nog volop in de race voor de titel topscorer van Nederland.

Na twee jaar in het buitenland keerde De Jong terug naar Nederland om voor de prijzen te spelen.
Luuk de Jong: ‘Het plaatje dat PSV aan het eind van het vorig seizoen schetste  was voor mij perfect. Ik ging weer naar een club die heel aanvallend wil spelen en veel in het strafschopgebied van de tegenstander komt. Ik weet van mijzelf dat ik dan in mijn kracht kom.’
De Jong groeide bovendien uit tot de meest waardevolle speler in het kampioenselftal van trainer Phillip Cocu, met negentien doelpunten en acht assists. Bovendien werd hij weer geselecteerd voor Oranje.

Kampioensfeest
Het kampioenschap werd door Luuk de Jong, medespelers en de staf uitbundig gevierd.
Luuk de Jong: ‘Zaterdag na de wedstrijd hebben we in het stadion met de gehele selectie, familie en bekenden feest gevierd. Op zondag stond de huldiging gepland waarbij meer dan 100.000 supporters langs de route en in de binnenstad aanwezig waren. Dit was een unieke en fantastische belevenis. Eén groot hoogtepunt! Hier doe je het allemaal voor als voetballer. Na afloop hebben we tot in de kleine uurtjes het feest doorgezet in café de Verlenging  in het PSV stadion.’