Luuk de Jong naar Newcastle United

30 januari 2014

Luuk de Jong speelt de rest van het seizoen voor Newcastle United. De Engelse club huurt de 23-jarige spits voor een half jaar van Borussia Mönchengladbach.

Newcastle United heeft tevens een optie tot koop bedongen op de zevenvoudig international.
Afgelopen maandagavond bereikten beide clubs een principe akkoord waarop Luuk, zijn vader en begeleider Louis Laros van de VVCS, dinsdagmiddag naar Engeland konden afreizen voor de medische keuring. Nadat deze middels twee sessies op dinsdagavond en woensdagochtend werd doorlopen, bleek dat Luuk tot verbazing van de medische afdeling zelfs ten opzichte van de eigen basisspelers er topfit voorstond. Nadat in de middag de laatste contractuele aangelegenheden werden afgerond, werd Luuk vervolgens gepresenteerd. De aanvaller gaat bij ‘The Magpies’ met rugnummer 18 spelen.

Luuk kan zaterdag al direct in de beladen ‘Tyne-Wear’ derby tegen Sunderland zijn debuut maken in het zwart-witte shirt. De ploeg van manager Alan Pardew staat op de achtste plaats in de Premier League, met 37 punten uit 23 duels.

Luuk de Jong: “’Newcastle is een geweldige club, ik heb hier een goed gevoel bij. Het afgelopen half jaar was een lastige periode voor mij, maar ik hoop hier weer veel te spelen en met doelpunten en assists belangrijk te zijn voor het team. Ik kijk er naar uit om voor Newcastle United te gaan spelen.”

In zijn eerste seizoen in de Bundesliga kwam de spits tot zes doelpunten in 23 duels. Dit jaar moest hij zich tevreden stellen met (korte) invalbeurten. Trainer Lucien Favre gaf voorin de voorkeur aan Raffael en Max Kruse. Bij FC Twente was de Jong in zijn laatste seizoen goed voor 25 doelpunten in 31 wedstrijden in de Eredivisie.

De VVCS wenst Luuk veel succes in Engeland.