Luuk de Jong langer bij PSV

17 augustus 2016

Aanvoerder Luuk de Jong (25) blijft langer bij PSV. De clubtopscorer van het afgelopen seizoen en PSV hebben het contract van de aanvaller opengebroken en verlengd tot de zomer van 2020.

De Jong zette zijn handtekening onder zijn nieuwe PSV-contract. “Toen ik hier tekende was de intentie om hier twee jaar te spelen en daarna verder te kijken. Het is boven verwachting goed gegaan. Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd, dat is voor mij ook heel belangrijk. Dat heb je als voetballer nodig. Ik ben heel blij dat ik langer bij PSV blijf. Ik zit hier echt goed.””

PSV nam De Jong in de zomer van 2014 over van Borussia Mönchengladbach. Daarvoor speelde hij bij FC Twente en De Graafschap. De Jong speelde tot nu toe 12 interlands waarin hij 3 keer trefzeker was. De Jong is sinds zijn komst in 2014 een vaste waarde in het team van trainer Phillip Cocu. Hij had met 20 treffers in zijn eerste jaar en 26 in zijn tweede een groot aandeel in de afgelopen twee kampioenschappen van PSV. In totaal staat De Jong, die Georginio Wijnaldum vorig seizoen opvolgde als aanvoerder, op 58 doelpunten in 89 wedstrijden voor PSV. Naast twee titels won hij met PSV de Johan Cruijff Schaal in 2015 en overwinterde hij met de ploeg vorig seizoen in de UEFA Champions League.

Technisch directeur Marcel Brands “Luuk is een van de belangrijkste spelers in de selectie en de afgelopen jaren een voorbeeld voor de groep geweest, ook als mens. We zijn zeer blij dat hij langer bij ons blijft.”

Klik hier voor het volledige artikel.