Maatwerk voor Hbo-instromers

29 januari 2013

Zoals inmiddels (gelukkig) te doen gebruikelijk, kreeg Arjan Ebbinge ook bij het begin van 2013 weer heel  vragen te beantwoorden over de mogelijkheden van studeren naast het voetballen. Het lijkt erop dat de veel profvoetballers  de winterstop mede gebruiken om na te denken over hun carrière na het voetballen. Een prima zaak natuurlijk.
Vaak besluiten zij tot een nieuwe studie, welke naast het voetbal gevolgd kan worden. Geregeld blijkt het ook het geval dat spelers hun huidige onmogelijk kunnen combineren met hun voetbalverplichtingen. De VVCS Academy biedt hen een uitkomst door het creëren van maatwerk.

Zo meldde eerst Oscar Wilffert zich bij de VVCS Academy. Oscar voetbalt bij FC Volendam en studeerde Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit. Op dit moment speelt hij nog in de A1, maar al daar blijkt voetbal en studie lastig te combineren. Laat staan als hij in de toekomst bij de eerste selectie komt.  Via een ploeggenoot had hij positieve verhalen had gehoord over de VVCS Academy. En dan met name de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap, waarbij studie en voetbal  een ideale combinatie blijken te zijn. Aangezien deze studie hem ook nog aansprak, is zijn keus hierop gevallen.

FC Den Bosch-voetballers Moreno Rutten en Tim Hofstede besloten gezamenlijk om een studie op te pakken en het liefst zo snel mogelijk.  Aangezien verschillende teamgenoten van hen al aan de VVCS Academy studeren, was de keuze snel gemaakt. Ook zij gaan voor de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap.

Omdat deze drie spelers aangaven liever niet te willen wachten tot september 2013 met het beginnen van de studie, heeft de VVCS Academy een maatwerk-traject voor hen gecreëerd. Zij gaan nu deels meedraaien met de studenten die in 2012 begonnen. Om vervolgens de keus te maken of zij aansluiten bij de nieuwe lichting of met hun huidige lichting de studie vervolmaken.