Marc Hocher voor drie jaar naar Roda JC

11 juni 2013

Marc Hocher tekent een contract bij Roda JC, dat hem tot 2016 aan de club bindt.

De 28-jarige aanvaller wordt door de club uit Kerkrade transfervrij overgenomen van Willem II. Hocher maakt al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal bij Heracles Almelo, de club uit zijn geboorteplaats.

Na 5 seizoenen bij Heracles gespeeld te hebben, maakte Hocher de overstap naar Helmond Sport. Bij deze club wist hij door zijn goede spel, hij werd namelijk verkozen tot beste speler van de Jupiler League, de aandacht op zich te vestigen en stapte over naar ADO Den Haag. Halverwege zijn eerste seizoen vertrok Hocher naar Willem II en met deze club promoveerde hij naar de Eredivisie. Afgelopen seizoen volgde degradatie waarop Hocher besloot te vetrekken bij de Tricolores.

Marcel van de Bunder, algemeen directeur van Roda JC: “Wij zijn blij dat Marc voor ons gekozen heeft. Hij kan op verschillende posities in de voorhoede spelen en hij heeft specifieke kwaliteiten die wij zochten”.

Hocher is blij met zijn overgang: “Roda JC is een fantastische club. Ze spelen in een schitterend stadion en worden altijd gesteund door een grote trouwe aanhang. Voor mij is dit een prachtige stap in mijn carrière”.

Hocher heeft zich in de onderhandelingen met Roda JC laten bijstaan door de VVCS.