Marcel Meeuwis kiest voor FC Eindhoven

28 mei 2013

Voor het nieuwe seizoen heeft FC Eindhoven zich versterkt met de 32-jarige Marcel Meeuwis.

“Marcel is de speler die perfect past in het door opgestelde profiel”, zegt algemeen directeur Hans Smulders. “Hij speelde ruim 300 wedstrijden in het betaalde voetbal en is een absolute winnaar, zowel binnen als buiten het veld. Een type die voor het team en de FC Eindhoven supporters door het vuur zal gaan en waar onze talenten veel profijt van zullen gaan hebben”.

Marcel Meeuwis is geboren in het Brabantse Goirle en woont momenteel in Baarle Nassau. Op 20-jarige leeftijd debuteerde hij bij Willem II, om na twee jaar te verkassen naar VVV-Venlo. Na vier jaar voor de Noordlimburgse formatie te zijn uitgekomen verdiende hij een transfer naar Roda JC, dat in de eredivisie uit kwam.

In Kerkrade beleefde Meeuwis drie zeer goede jaren. Hierna vertrok hij over de grens naar Borussia Mönchengladbach, dat zijn contract afkocht bij Roda JC. In zijn tweede contractjaar leenden de Duitsers hem uit aan Feyenoord. In 2011 begon Meeuwis aan een tweede periode bij VVV-Venlo. Deze periode duurde tot de laatste winterstop. Interne discussies waren hieraan debet. Daarna vertrok hij naar het andere eind van de wereld en speelde het laatste half jaar bij het Australische Melbourne Heart.

Marcel Meeuwis:“ FC Eindhoven is voor mij op dit moment de perfecte club, zowel logistiek gezien als qua ambities. Ik ben topfit uit Australië teruggekomen en zie het als een geweldige uitdaging om met FC Eindhoven weer een rol van betekenis te gaan vervullen”.

Marcel Meeuwis werd in de onderhandelingen met FC Eindhoven bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.