Marit Auee: ‘De Amerikanen kunnen tactisch nog veel leren van ons’

16 januari 2022

Claudia van den Heiligenberg, VVCS Vrouwenvoetbal maakt een rondje langs de velden en spreekt zo verschillende toppers in binnen- en buitenland!

Deze keer: Marit Auee van PEC Zwolle.

Hi Marit, vertel eens, waar ben je begonnen met voetballen?
Ik ben begonnen bij Gazelle Nieuwland wat daarna overging in VV Dieren. Hier heb ik van mijn zesde tot de C’tjes met veel plezier gevoetbald totdat ik de stap hoger maakte naar CSV Apeldoorn.

En hoe ben je bij PEC Zwolle gekomen?

Na één seizoen bij CSV te hebben gespeeld kwam daarna PEC Zwolle met de vraag of ik in Jong PEC wilde spelen en vanuit daar ben ik doorgestroomd naar het eerste.

Hoe is het om weer terug te zijn in de Eredivisie?
Het is ontzettend fijn om weer terug te zijn in de Eredivisie. Bij PEC Zwolle is elke wedstrijd een lastige, waar we het maximale moeten laten zien om resultaat te halen. Om dit iedere week doen heb ik vorig seizoen wel gemist.

Ja, want je hebt in de USA al wat voetbalervaring opgedaan.
Wat kunnen wij zoal leren van de Amerikanen?
In Amerika draait alles om sporten en als sporter op de universiteit word je ook echt gezien. De beleving en het keiharde werken wordt altijd als de basis gezien en vanuit daar komt pas de kwaliteit. Al was het krachttraining of een warming-up, het werd door het gehele team met zo veel passie uitgevoerd wat ertoe leidde dat je elke dag weer maximaal kon gaan.

En wat kan USA leren van Nederland?

De Amerikanen kunnen tactisch nog veel leren van ons. Er wordt daar heel direct gevoetbald, waardoor er heel veel omschakel momenten zijn. Ze hebben echter ook andere wisselregels waardoor teams eigenlijk constant kunnen blijven aanvallen.

Jullie hadden een vliegende start dit seizoen. Wat hoop je met PEC dit seizoen te bereiken?
Eigenlijk hoop ik om met PEC weer zo te spelen zoals wij de eerste wedstrijden in de competitie hebben gespeeld én dit voor een langere periode volhouden. Goed voetbal en hard voor elkaar werken, dan moeten wij als PEC zijnde ver kunnen komen.

Je bent nog jong, wat zijn jouw doelen en dromen voor de toekomst?
Uiteindelijk is de droom al van jongs af aan, om het Nederlands elftal te mogen halen. Daarnaast wil ik graag de vervolgstap maken naar een grote club in binnen- of buitenland én zal ik het toch heel erg fijn vinden om mijn studie bewegingswetenschappen af te kunnen ronden.

Tot slot, wat is tot nu toe het mooiste moment in je carrière?
Een van de mooiste momenten uit mijn carrière tot nu toe zal het EK onder 17 zijn waar wij 2e zijn geworden. Daarnaast was het heel speciaal om echt het avontuur aan te zijn gegaan in Amerika en dat is iets waar ik heel dankbaar voor ben.

Gaaf zeg… Dank voor dit gesprek, Marit en veel succes in Zwolle!

Pure Energie Eredivisie Vrouwen
Zondag 16 januari 12.15: PEC Zwolle – FC Twente

Foto: PEC Zwolle Media