Mike van der Hoorn geselecteerd voor Jong Oranje

1 februari 2013

Mike van der Hoorn, centrale verdediger van FC Utrecht, is 1 van de 5 nieuwe gezichten in de selectie van Jong Oranje. Dit team speelt op 5 februari een oefeninterland tegen Kroatië. De aftrap van deze wedstrijd is om 15.00 in het Aldo Drosina stadium te Pula.

Voor Mike een mooi beloning voor zijn goede seizoen bij FC Utrecht. “Het is geweldig dat ik een uitnodiging heb ontvangen. Afgelopen najaar heb ik met het Nederlands beloftenelftal twee wedstrijden gespeeld en dat was al een eer. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijd tegen Kroatië en hopelijk mag ik mijn debuut in Jong Oranje maken.”
Tevens geselecteerd is Luuk de Jong. De aanvaller van Borussia Monchengladbach heeft al 10 wedstrijden afgewerkt voor Jong Oranje en zat afgelopen zomer bij de selectie van het Nederlands Elftal tijden het EK in Polen en Oekraïne. Luuk heeft inmiddels 7 wedstrijden voor Oranje gespeeld en was daarin 1 maal trefzeker.

Guus Hupperts is door bondscoach Remy Reijnierse opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands beloften elftal. Voor de snelle aanvaller van Roda JC is het de eerste keer dat hij bij de selectie van dit team zit. Guus over zijn uitverkiezing: “Fantastisch dat ik bij de selectie zit en het zou schitterend zijn als ik in Dublin tegen Ierland speelminuten krijg.”

Daan Disveld is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal 0-19. Dit team speelt op 6 februari vriendschappelijk tegen Schotland als voorbereiding op de eliteronde in juni.