Mondeling akkoord John van den Brom en AZ over verlenging contract

20 november 2015

AZ en John van den Brom hebben een mondeling akkoord bereikt over een contractverlenging. De huidige verbintenis van de 49-jarige oefenmeester loopt tot het eind van dit seizoen, maar deze wordt verlengd tot medio 2017 met een optie tot 2018.

Van den Brom kwam in september 2014 naar Alkmaar. Met AZ behaalde hij direct Europees voetbal, door als derde te eindigen in de Eredivisie. In de huidige jaargang plaatsten de Alkmaarders zich voor de groepsfase van de Europa League.

Huiberts: ‘Ontwikkelen’
“We zijn blij met de contractverlenging van John van den Brom”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Sinds zijn komst naar AZ zijn de club en spelers individueel succesvol geweest. John heeft oog voor het ontwikkelen van talent. Dat is belangrijk voor een club als AZ, waar vaak belangrijke basisspelers een stap hogerop maken. John durft jonge spelers een kans te geven. Ook nu zien we weer dat veel jongens zich daardoor sterk ontwikkelen, waardoor AZ momenteel bijvoorbeeld hofleverancier is van Jong Oranje.”

Optie
“Samen zijn we uitgekomen op een verlenging van een seizoen, met een optie voor nog een seizoen”, gaat Huiberts verder. “Tegen het einde van het seizoen 2016-2017 gaan we weer samen met elkaar om de tafel. Als het van beide kanten bevalt, lichten we de optie voor een verlenging tot medio 2018.”

Van den Brom:
“Ik ben enorm blij met de contractverlenging. AZ heeft een zeer goed werkklimaat gecreëerd  waarin ik mij helemaal thuis voel. Er liggen ook nog mooie dingen in het verschiet zoals de verhuizing naar het nieuwe trainingscomplex. Ik zie heel veel potentie in de jonge spelersgroep en daarmee gaan wij als technische staf mee aan de slag. Dat de resultaten nog een beetje wisselvallig zijn is inherent aan het inpassen van jong talent maar ik vind dat we op de goede weg zijn. ”

Spelersloopbaan
Van den Brom was als speler actief voor Vitesse (2x), Ajax, Istanbulspor (Tur) en De Graafschap. De voormalig middenvelder beleefde in 1995 zijn hoogtepunt, toen hij met het Ajax van Louis van Gaal de Champions League won. Van den Brom pakte verder als speler twee landstitels en tweemaal de nationale Supercup.

Trainersloopbaan
Na eerst bij De Graafschap (Hoofdscout) en Ajax (Hoofd Jeugdopleiding) achter de schermen te hebben gewerkt, startte Van den Brom in 2006 zijn trainersloopbaan bij AGOVV. Daarna volgde hoofdtrainerschappen bij ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht (Bel). Bij ADO en Vitesse plaatste hij zich sinds lange tijd bij beide clubs voor Europees voetbal, terwijl Van den Brom met Anderlecht landskampioen van België werd en 2 keer de Supercup won.

 John werd in de onderhandelingen met AZ bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.