N-ex-t biedt HBO-opleiding ‘Sportbusiness’ aan voor topsporters

10 juli 2006

N-ex-t, de carrièrecoach voor (ex-) topsporters, biedt vanaf komend jaar een opleiding ‘Sportbusiness’ aan. Deze éénjarige opleiding op HBO-niveau is geheel op maat gesneden en houdt rekening met het trainings -en wedstrijdprogramma van sporters.

De opleiding ‘Sportbusiness’ wordt door N-ex-t aangeboden in samenwerking met de Fontys Economische Hogeschool Tilburg – afdeling Sport, Economie en Communicatie. De opleiding bestaat uit de volgende drie onderdelen:
1. Sportondernemingsplan
2. Sportmarketing
3. Sportmarketing-communicatieplan

Als alle drie de onderdelen succesvol worden afgerond, levert dit een HBO-certificaat op. De opleiding kan eventueel ook in delen gevolgd worden. In dat geval wordt per onderdeel een deelcertificaat uitgereikt.

Directeur Miel in ’t Zand van N-ex-t denkt met de opleiding in een grote behoefte te voorzien: ‘De opleiding sluit prima aan bij de sportachtergrond van de deelnemers en houdt rekening met de specifieke mogelijkheden van topsporters.’

‘Ondanks de beperkte studieduur van één jaar, ontvangt de sporter na afloop een HBO-certificaat. Met dit papiertje zal het voor een (ex-) topsporter zeker gemakkelijker worden om een succesvolle maatschappelijke carrière op te bouwen’, denkt In ’t Zand.

Om de gehele inhoud van de opleiding ‘Sportbusiness’ te bekijken, klik hier.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met N-ex-t: 013-2140771 / 06-46288551