Nicky Hofs op huurbasis naar Willem II

31 januari 2013

Nicky Hofs (29) gaat met onmiddellijke ingang de gelederen van Willem II versterken. De middenvelder wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Vitesse en trainde  vanmorgen al direct mee met de selectie in Tilburg.
De ervaren Hofs die dit seizoen 6 keer uitkwam voor de Arnhemse club heeft in totaal 245 wedstrijden op het hoogste niveau op zijn naam staan, waarin hij 49 keer scoorde.

Nicky Hofs: ‘Iedereen weet dat Vitesse mijn club is, maar ik ben ook een liefhebber en wil graag elke week voetballen. Na een goed vorig seizoen kwam ik dit jaar helaas een stuk minder aan spelen toe. Ik heb vorige week met Marc van Hintum en Jurgen Streppel een gesprek gehad waar ik een heel goed gevoel aan heb overgehouden. Hier krijg ik weer de mogelijkheid om wekelijks wedstrijden te spelen en dat is tenslotte waar je de hele week voor traint. De doelstelling is even simpel als duidelijk; ik ga er alles aan doen om Willem II voor de Eredivisie te behouden. Ik ben fit maar mis alleen wedstrijdritme. Ik kijk nu al uit naar komende zondag als mijn oude club Feyenoord op bezoek komt.’

Manager technische zaken Marc van Hintum over het aantrekken van Hofs: ‘Zoals bekend wilden wij de selectie graag uitbreiden met een aanvallend ingestelde speler. Nicky is zo’n type speler waarvan aanvallende impulsen uitgaan en die daarnaast ook zelf zijn doelpunten meepikt. Bovendien kan hij op verschillende posities uit de voeten. Met zijn kwaliteiten en ervaring is hij van meerwaarde in de selectie. Met zijn winnaarsmentaliteit zal hij zich zeker snel thuis voelen in de kleedkamer.’

Voor Hofs wordt Willem II zijn vierde club. Hij startte zijn voetballoopbaan in zijn geboortestad Arnhem bij Vitesse en verhuisde in 2004 naar Feyenoord. Na 4,5 seizoen in Rotterdam keerde hij terug in Arnhem om vervolgens in 2010 het avontuur op Cyprus bij AEL Limassol aan te gaan. In 2011 keerde hij voor de derde maal terug bij Vitesse, de club die hem nu voor de rest van dit seizoen verhuurt aan de Tricolores. Tevens heeft Hofs 1 interland achter zijn naam staan.
Nicky Hofs werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.