Nicky Hofs stopt met voetbal en wordt jeugdtrainer bij Vitesse

5 juni 2013

Hedenochtend hebben algemeen directeur van Vitesse Joost de Wit, Nicky Hofs en zijn zaakwaarnemer Louis Laros overeenstemming bereikt over de toekomst van Nicky Hofs bij Vitesse.

Nicky Hofs gaat in Arnhem verder als jeugdtrainer. Dit betekent dat de 30-jarige ras Arnhemmer Hofs een punt zet achter zijn actieve loopbaan. Hofs tekent bij Vitesse een contract voor drie seizoenen. Het komend seizoen zal in het teken staan van het behalen van de vereiste diploma’s. Daarnaast gaat hij zich inzetten voor maatschappelijke projecten van Vitesse.

Nicky Hofs: “Door fysieke ongemakken heb ik een keuze moeten maken. Dat betekent dat ik stop als voetballer. Ik ben blij dat ik nu als trainer bij Vitesse blijf. Een nieuwe kans. Ik kijk met veel plezier uit naar deze nieuwe uitdaging”.

Joost de Wit: “Wij zijn erg blij dat een man met een echt Vitesse-hart aan de club verbonden blijft. Ons doel was Nicky behouden en dat is gelukt. Samen met hoofd jeugdopleiding Gerry Hamstra wordt nu gekeken bij welk elftal Nicky zich zal voegen als trainer. Naast jeugdtrainer gaat Nicky zich ook inzetten voor de maatschappelijke activiteiten van Vitesse”. 

De middenvelder kwam 253 competitie wedstrijden in actie waarin hij 48 keer scoorde . Hofs maakte zijn debuut op 27 januari 2002 in het thuisduel tegen NEC (2-1 winst). Tussen zijn periodes bij Vitesse speelde hij voor Feyenoord, AEL Limassol en afgelopen half jaar op huurbasis voor Willem II.

Hofs maakte in 2006 deel uit van de nationale selectie voor het Europees kampioenschap voetbal onder 21 dat door Nederland werd gewonnen. Met twee goals in de halve finale en een goal in de finale had Hofs een belangrijk aandeel in de winst en eindigde hij als tweede op de topscorerslijst van het toernooi.

Hofs speelde één interland: de met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Ecuador in 2006.

Nicky Hofs werd in de onderhandelingen met Vitesse bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.

Foto: www.vitesseinside.nl