Nieuwe Mbo-opleiding aan de VVCS Academy

19 maart 2015

Vanaf september 2015 kunnen profvoetballers en andere topsporters de Mbo-opleiding Verkoopspecialist/Manager detailhandel volgen aan de VVCS Academy.

Deze opleiding is nieuw en wordt in samenspraak met het Da Vinci College verzorgd. Het betreft hier een Mbo-opleiding op niveau 3/4.

Met het behalen van het Mbo-diploma Verkoopspecialist wordt een uitstekende basis gelegd voor een commerciële carrière . Met het aansluitende Mbo-programma Manager detailhandel leert men daarnaast beleidsmatige taken uit te voeren op het gebied van commercie, financiën en personeel. Tevens behaal je na succesvolle afronding van dit traject jouw startkwalificatie voor het Hbo-onderwijs en kan je probleemloos doorstromen naar de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap van de VVCS Academy.

Doordat de regelgeving met betrekking tot Mbo-onderwijs sterk is gewijzigd, heeft de VVCS Academy besloten om juist deze opleiding aan te bieden. Immers, naast de virtuele lessen, dient er ook stage gevolgd te worden. Waar in het verleden 8 uur stage per week volstond voor een Mbo-opleiding, zullen studenten nu minimaal 16 uur stage per week dienen te volgen. De stage voor deze opleiding moet gevolgd worden in de detailhandel. Dit mag dus ook bij een fan-shop, sportzaak of anderszins sport gerelateerde winkel zijn. Juist dit gegeven maakt het voor profvoetballers en andere topsporters mogelijk om hun actieve carrière te combineren met een schoolopleiding. En dat in een branche die hen waarschijnlijk het meeste aanspreekt en waar flexibele stagetijden mogelijk moeten zijn.

De Mbo-opleiding Verkoopspecialist kan binnen 1½ jaar afgerond worden. Het aansluitende Mbo-programma Manager detailhandel zal daarna binnen 1 jaar afgerond kunnen worden. Meer inhoudelijke informatie over deze Mbo-opleidingen vind je terug via https://www.vvcs.nl/academy/

Vanzelfsprekend kun je voor vragen ook altijd even contact opnemen met Arjan Ebbinge. Hij is bereikbaar via: 06 422 98 097 of academy@vvcs.nl