Nieuwe samenwerkingsovereenkomst VVCS Academy en HBO Drechtsteden leidt tot voordeel voor de studenten

9 april 2014

De komende jaren zal het Hbo-onderwijs van de VVCS Academy worden verzorgd door HBO Drechtsteden. In het verleden werd dit ook al door hen verzorgd, onder de naam van het Da Vinci College in samenspraak met Saxion Next.

Een feitelijke samenwerking die reeds bestaat vanaf 2007 wordt zo gecontinueerd in een geheel nieuw jasje. HBO Drechtsteden is vanaf nu onze partner.

In 2007 werd er namelijk begonnen met de VVCS Academy. In eerste instantie was er een samenwerking voor de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap. Later volgden nog de Mbo-opleidingen Commercieel medewerker en Junior accountmanager en verschillende Hbo-cursussen zoals Management, Marketing, Engels en Startend Ondernemerschap.

Het aantal topsporters dat studeert aan de VVCS Academy groeit gestaag. Zo zijn er dit studiejaar ruim 140 topsporters actief. Met dit gegeven en de nieuwe samenwerking heeft de VVCS met HBO Drechtsteden een akkoord bereikt over het verlagen van de kosten van de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap. Deze particuliere Hbo-studie kost derhalve vanaf het studiejaar 2014/2015 € 2.500,-

Vanzelfsprekend is deze prijs exclusief de VVCS-lidmaatschapssubsidie en de subsidie die contractspelers kunnen aanvragen namens de Stichting Sociaal Fonds Contractspeler. Daarnaast kunnen de studerende topsporters eventueel ook nog profiteren van een belastingvoordeel. Kortom, studeren aan de VVCS Academy wordt met ingang van het komende seizoen nóg aantrekkelijker.