Ook de nieuwe cursus Prestatiepsychologie is van start gegaan aan de VVCS Academy

17 februari 2015

Afgelopen week is de cursus Prestatiepsychologie van start gegaan aan de VVCS Academy.

Deze cursus wordt verzorgd in samenwerking met sportpsycholoog Paul van Zwam (Trainingsbureau Vlemmings & Van Zwam) en de belangenvereniging voor Coaches Betaald Voetbal (CBV).

Het centrale thema tijdens de cursus is “vorm geven aan je eigen ontwikkeling”. Door middel van de onderstaande onderwerpen zullen de deelnemers onder begeleiding van de docent hierop inspelen.

– Inzicht in jezelf
– Zelfcontrole
– Zelfreflectie
– Zelfvertrouwen

De rode draad in de cursus is het coachgesprek. De deelnemers leren hoe zij de kennis over prestatiepsychologie die zij hebben opgedaan kunnen omzetten naar concrete actie. Hierin speelt communicatie uiteraard een belangrijke rol.

De VVCS is ervan overtuigd dat deze cursus zeker van toegevoegde waarde zal zijn voor zowel actieve profvoetballers als voor oud-profvoetballers. En zeker als zij van plan zijn om na hun actieve carrière aan de slag te gaan als trainer of anderszins leiding willen geven aan groepen mensen. Gelukkig werd deze gedachte gesterkt door menig (oud)profvoetballer. Maar liefst 14 deelnemers zijn daardoor gestart met deze nieuwe cursus. De VVCS wenst allen veel succes.