Ook spelers van Ajax brengen hun stem uit voor FIFA FIFPro World XI

13 november 2012

Overal ter wereld brengen afgevaardigden van de vakbonden een bezoek aan de clubs in hun land om de spelers te laten stemmen voor de FIFA FIFPro World XI. Zo reisde Danny Hesp afgelopen vrijdag af naar de Arena.

Hier had de voorzitter van de VVCS afgesproken met de spelersgroep van Ajax. De VVCS ontving reeds ruim 500 stemmen van 32 verschillende BVO’s, Ajax was dan ook een van de laatste cubs om hun stem uit te brengen voor de FIFA FIFPro World XI.

In de board room van Ajax brachten 22 spelers hun stem uit.
Een aantal spelers leek over elke positie goed na te denken alvorens een speler voor de betreffende positie in het veld te kiezen, andere spelers brachten hun stem zonder veel na te hoeven denken uit. Dit verschil van stemmen leidde tot grote hilariteit onder de speers.

Siem de Jong: “Het was voor ons leuk om een eigen FIFA FIFPro World XI te kiezen. Zeker omdat je weet dat alle spelers wereldwijd de mogelijkheid hebben om hun eigen team samen te stellen. Hierdoor krijg je een goede indruk hoe spelers wereldwijd over het spel en de spelers denken!” 
“Het was niet eenvoudig, sommige geweldige spelers kun je niet opstellen, omdat je op die positie al een andere speler hebt gekozen. Op het middenveld had ik graag nog een aantal extra spelers genoemd. Nu heb ik gekozen voor Xavi, Iniesta en Özil. Hierdoor is er geen plaats in mijn elftal voor Xabi Alonso en David Silva, terwijl dit ook fantastische spelers zijn. David Silva kon ik helaas ook niet als spits opstellen, aantgezien ik ook al 3 topspitsen in mijn elftal heb gekozen…”

Via onderstaande link is het filmpje van afgelopen vrijdag te bekijken:

{youtube}rjqMMcDZBYk{/youtube}