Oprichter VVCS genomineerd voor titel ‘Beste bestuurder’

20 juli 2004

De oprichter van VVCS, Karel Jansen sr, is een van de tien genomineerden die voorgedragen is voor de titel ‘Beste Bestuurder van de afgelopen 50 jaar betaald voetbal’. Tot 1 augustus kan er op de kandidaten gestemd worden. De winnaar zal op 7 augustus worden bekend gemaakt op de reünie ’50 jaar betaald voetbal’ in het Olympisch Stadion.

Op de site www.goudenvoetbaljaren.nl, de site waarop ieder zijn stem kan uitbrengen, is de nominatie van Karel Jansen uitgebreid gemotiveerd:


Karel Jansen

‘Het lidmaatschap van de Belangencommissie Contractspelers is in 1957 de eerste bestuursfunctie voor Karel Jansen. Na vier jaar besluit hij het zelf te doen en richt hij de Vereniging van Contract Spelers (VVCS) op.

Pas in mei 1993, 32 jaar later, neemt Jansen afscheid van zijn geesteskind. In de tussentijd is hij (mede)verantwoordelijk voor de oprichting en aansturing van de internationale spelersvakbond (FIFPro), de Stichting Contractspelersfonds KNVB en de Stichting Arbeidszaken Betaald Voetbal. Jansen weet behalve voor deze activiteiten nog tijd vrij te maken voor het lidmaatschap van het bestuur betaald voetbal en talloze commissies en werkgroepen binnen het betaald voetbal.

Karel Jansen is voor zijn verdiensten benoemd tot bondsridder van de KNVB en Ridder in de Orde van Oranje Nassau.’Karel Jansen sr: ‘Ik ben zeer vereerd met de nominatie. Natuurlijk besef ik dat een verkiezing van de ‘beste bestuurder’ arbitrair is. Toch beschouw ik de nominatie als een mooi eerbetoon aan de kandidaten. En wat zeker zo belangrijk is: de nominatie betekent in mijn geval ook een geweldige erkenning voor de spelersvakbond VVCS. Dat maakt het heel bijzonder. Ik hoop dan ook dat veel mensen voor 1 augustus nog hun stem zullen uitbrengen op www.goudenvoetbaljaren.nl.’

De overige negen kandidaten zijn Ben van Gelder, Cor Kieboom, Dé Stoop, Harry van Raay, Jeu Sprengers, Gerard Bouwer, Jorien van den Herik, Michael van Praag en Riemer van der Velde.