Oproep: help dove zaalvoetballers naar EK in Bulgarije

22 mei 2014

Het Nederlands dove zaalvoetbalelftal kampt met grote geldproblemen in aanloop naar het EK in Bulgarije. Moeten zij thuisblijven door geldgebrek!?

De voorbereiding op het toernooi in de hoofdstad van Bulgarije in november wordt overschaduwd door financiële perikelen. In tegenstelling tot veel nationale bonden in het buitenland krijgt de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB) namelijk geen financiële steun vanuit de KNVB en andere instellingen. De bond is daarom volledig afhankelijk van geldschieters die de sportieve inspanningen van de nationale doventeams niet alleen een warm hart toedragen maar ook op waarde schatten. Ruim zes maanden is er nog tijd om het benodigde geld bij elkaar te schrapen. Deelname aan het Europees kampioenschap in Sofia kost een slordige 15.000 euro.

Nederland is met twee teams vertegenwoordigd: het nationale mannenteam onder leiding van Dick-Peter Vis en het nationale vrouwenteam onder leiding van Anjo Nieborg. De beste acht teams doen automatisch mee aan het WK dat volgend jaar wordt gehouden in Thailand. Gezien de kwaliteit van de selectie moet Nederland een ticket voor het mondiale toernooi in de wacht kunnen slepen.
Het niveau van zijn spelers ligt hoog, vindt Dick-Peter Vis. “Zeker vergelijkbaar met teams uit de eerste divisie van het zaalvoetbal. Doof zijn is geen keuze, doof zijn maakt topsport niet mogelijk.
Ook wij vertegenwoordigen met trots ons land, met de Nederlandse leeuw op de borst. Het zou mooi zijn als particulieren en bedrijven een financiële bijdrage willen overmaken. Deze sporters verdienen het om een EK te spelen.”

Wilt u aanvullende informatie over de deelname  van de twee nationale teams aan het EK in Sofia? Wilt u een financiële bijdrage leveren of helpen om sponsors te zoeken? Mail dan naar: dovenzaalvoetbal@gmail.com