Oproep Hesp aan supporters: Corrigeer elkaar!

1 februari 2016

Danny Hesp van spelersvakbond VVCS roept op tot nog grotere sociale controle onder de voetbalsupporters. “Corrigeer elkaar, uit je frustraties op een normale manier”, zegt hij in reactie op de doodsbedreiging aan Feyenoordspeler Marko Vejinovic.

“Het publiek mag best kritisch zijn als het niet goed gaat met een club, maar hier is een grens overschreden. Het is een schandalige actie van personen die zich supporter noemen. In mijn ogen is dit een criminele actie en ik ga er vanuit dat justitie de daders vervolgt.”

Hesp ziet geen tendens, maar vindt wel dat het voetbal de laatste weken aardig ‘de klos’ is. “We hadden kortgeleden de oerwoudgeluiden tegen Riechedly Bazoer en de matchfixers, maar hier wordt een voetballer in zijn eigen huis bedreigd en ik geloof niet dat we dat eerder hebben meegemaakt. Gelukkig hebben Feyenoord en de KNVB goed gereageerd en duidelijk afstand genomen.”

De spelersvakbond biedt altijd hulp aan spelers die bedreigd zijn. “Niet dat zij ons als eerste benaderen. Meestal komt de aangifte meteen bij de politie terecht en dat is goed. De VVCS hoeft ook niet echt in actie te komen, want de KNVB en de clubs doen al het mogelijke om supporters die zich misdragen aan te pakken met stadionverboden”, zegt Hesp.

De oud-profvoetballer is tijdens zijn eigen carrière ook wel eens aangepakt. “Ik heb ook eens een telefoontje gekregen van een boze supporter die mij te verstaan gaf dat ik moest oprotten. Het is niet leuk, maar een doodsbedreiging als bij Vejinovic is toch van een andere orde. Ik heb het nummer van Vejinovic niet, maar zal zeker via aanvoerder Dirk Kuyt onze hulp aanbieden.” 

Bron: AD.nl