Oranjeleeuwinnen bijgestaan door VVCS

9 januari 2017

Het Nederlands vrouwenvoetbal timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Het vlaggenschip van het vrouwenvoetbal “de Oranjeleeuwinnen” heeft nadrukkelijk de aansluiting gevonden bij de mondiale top.

In 2015 namen de Oranjeleeuwinnen voor de eerste maal deel aan de eindronde van een WK. Zij overleefden in Canada de groepsfase, maar werden in de achtste finales door de latere finalist Japan uitgeschakeld.

De VVCS staat de Oranjeleeuwinnen bij in hun besprekingen met de KNVB over de wedstrijdpremies, premies voor eindrondes, etc. De VVCS, ondersteund door de spelersraad van de Oranjeleeuwinnen, en KNVB bereikten al een akkoord over de regeling bij het WK in 2015, maar ook voor het traject naar en tijdens de eindronde van het EK 2017, dat vanaf medio juli 2017 in Nederland wordt gehouden.

Op verzoek van- en ondersteund door de spelersraad van de Oranjeleeuwinnen is de VVCS de besprekingen met de KNVB gestart voor de periode na het EK tot en met de eindronde van het WK 2019 dat in Frankrijk zal worden gehouden.