Oscar Wilffert en Richard Stolte behalen bachelor HBO-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap

20 december 2017

Deze week hebben Oscar Wilffert en Richard Stolte hun HBO-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap officieel afgerond.

Richard is de eerste van zijn lichting die de studie heeft volbracht. Oscar deed er iets langer over, maar de blijdschap was er uiteraard niet minder om.

Oud-profvoetballer Richard Stolte is tegenwoordig werkzaam als Young Business Developer in de securitybranche, met als specialisatie toegangscontrolesystemen. Niet geheel toevallig had zijn scriptie dan ook als onderwerp:  “Vraagt digitale transformatie om een nieuw businessmodel voor toegangscontrolesystemen?”
De inmiddels bij de Koninklijke HFC voetballende Oscar Wilfert had gekozen om zijn onderwerp te wijden aan de problematiek die verband houdt met de ‘voetbalpiramide’. Waarbij hij de factoren wilde onderzoeken die die tot een wederzijds voordelige samenwerking zouden leiden tussen belangverenigingen en amateurvoetbalclubs.

Zoals gebruikelijk bij het afstuderen dienden beiden hun scriptie te presenteren en verdedigen ten overstaan van de beoordelingscommissie en specialisten uit het werkveld van de betreffende onderwerpen. Tijdens hun verdediging moesten zowel Richard als Oscar de discussie aangaan en kritische vragen dusdanig pareren dat de toehoorders overtuigd raakten van hun kennis. De beoordelaars en specialisten waren uiteindelijk tevreden met zowel de antwoorden als presentaties van beiden. Hiermee kwamen zij goed door deze laatste zware test. Met als resultaat hun welverdiende HBO Bachelor.