Paul Beekmans pakt de draad weer op

21 september 2012

 De 30-jarige Paul Beekmans is weer terug op de Nederlandse velden. Na een – helaas te kort -avontuur in Australië is hij neergestreken bij Almere City FC. Daarnaast heeft hij ook de studie weer hervat. Hij volgt nu de MBO-opleiding Junior accountmanager aan de VVCS Academy. Genoeg stof dus om even bij te praten met Paul.

Paul, hoe bevalt het om weer terug te zijn in Nederland?

‘Op zich bevalt het goed, maar ik was graag langer in Australië gebleven. Ik had het goed naar mijn zin bij Gold Coast United. Helaas moest ik door droevige familieomstandigheden terug naar Nederland, maar zo gaat dat soms. Ik ben in elk geval blij dat ik zo’n avontuur heb mogen meemaken.’

Je vertoont nu je kunsten op het middenveld van Almere City FC. Dat is letterlijk en figuurlijk nogal een wereld van verschil?

‘Ach, weet je wat het is? Ik prijs me gelukkig dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. En voetbal blijft in essentie toch hetzelfde, waar je het ook speelt. Helaas vallen de resultaten bij Almere City FC op dit moment zwaar tegen, maar ik weet zeker dat wij het uiteindelijk weer goed gaan doen. Natuurlijk was Australië een hoogtepunt, maar nu ik weer in Nederland ben heeft dat ook zijn voordelen. Zo kan ik weer samen met vrienden voetbal kijken en lekker met de familie uit eten.’

Jij bent een jongen die niet goed tegen zijn verlies kan. Met al die nederlagen zal jij de laatste tijd wel niet de gezelligste zijn, lijkt me?

‘Haha. Nou daar heb je wel een punt. Ik ben normaal gesproken wel een spontane gozer, maar als de resultaten tegenvallen, dan wordt dat ook minder. Ik probeer er dan alles aan te doen om zo’n slechte reeks te doorbreken, koste wat het kost. Sommige mensen kunnen daar niet tegen en leggen dat dan weer uit als negatief. Daar snap ik dus helemaal niets van. Ik probeer juist behulpzaam te zijn om tot betere resultaten te komen.’

Juist. Even wat anders. Je bent ook weer begonnen aan een opleiding?

‘Nou, eigenlijk volg ik deze opleiding al vanaf augustus 2011. Ik ben in 2010 begonnen met de MBO-opleiding Commercieel medewerker en die heb ik in juni 2011 afgerond. Voordat ik naar Australië ging was ik al begonnen met de vervolgopleiding Junior accountmanager. In eerste instantie heb ik deze gewoon kunnen volgen vanuit Australië, maar door de eerder genoemde privéomstandigheden had ik even andere dingen aan mijn hoofd en ben ik er tijdelijk mee gestopt. Nu ik weer in Nederland ben, pak ik de draad toch weer op. Deze opleiding past prima in mijn ritme. Ik volg de lessen ’s avonds via de computer. Dat scheelt nogal wat tijd en is prima te combineren met het voetballen.’

Heb je al enig idee wat je na je voetbalcarrière gaat doen?

‘Laat ik vooropstellen dat ik nog wel hoop een aantal jaren te blijven voetballen, maar ik ben me door deze opleiding en bijbehorende stages wel maatschappelijk aan het oriënteren.  Ik heb veel interesses en de toekomst zal uitwijzen waar ik uiteindelijk terecht kom.’