Peter van den Berg nieuwe hoofdtrainer RKC-Waalwijk

23 februari 2015

Vrijdagavond heeft RKC Waalwijk met haar droomkandidaat Peter van den Berg overeenstemming bereikt over een contract voor de komende twee seizoenen.

 Daarnaast zal Van den Berg ook tot het einde van dit seizoen als trainer/coach voor de groep staan. De trainer/coach, die zijn mooiste periode als actief speler kende bij de Waalwijkers in drie hoogtijjaren, zal in de nieuwe trainingsweek voor het eerst voor de selectie van de Geelblauwen verschijnen en werd gisterenavond voor de wedstrijd tegen Jong Ajax gepresenteerd in het restaurant van het Mandemakers Stadion, alwaar hij voor het oog van sponsoren zijn contract tekende.

Na het vertrek van Martin Koopman richtte RKC Waalwijk direct het vizier op topkandidaat Peter van den Berg. Na enkele constructieve gesprekken tussen Van den Berg, directie, RvC, de staf, technisch klankbord van RKC Waalwijk en zaakwaarnemer Louis Laros van de VVCS werden de laatste plooien tussen de Waalwijkers en Van den Berg vrijdag glad gestreken. Voor Van den Berg is dit zijn eerste klus als hoofdtrainer, hij was eerder werkzaam als assistent-trainer van Sparta Rotterdam.

“Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij RKC Waalwijk”, aldus Van den Berg. “De club heeft het vizier weer op de toekomst gericht. In de positieve gesprekken die ik voerde met Remco Oversier en de technische staf heb ik een duidelijk beeld gekregen van het toekomstperspectief van RKC Waalwijk. Ondanks de geringe beschikbare middelen geloof ik in het gevoerde beleid en de ingezette koers voor de komende jaren. Ik kijk er dan ook naar uit om, samen met de gretige en passievolle staf mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van dit nieuwe RKC Waalwijk.”

“Na het vertrek van Martin hebben we snel een shortlist met potentiele kandidaten opgesteld. Als uitgangspunt hebben we het profiel genomen wat voortvloeit uit ons businessplan voetbal, gebouwd op de kernwaarden van RKC Waalwijk. Hierin willen we werken met talentvolle, professionele en échte RKC-ers. Peter past naadloos in dit profiel en stond direct bovenaan ons lijstje. We zijn enorm blij dat Peter voor de uitdaging bij RKC Waalwijk heeft gekozen en samen met ons de lift in wil stappen omhoog,” aldus algemeen directeur Remco Oversier.”

Bron: www.rkcwaalwijk.nl