Pilot KNVB en Klaas-Jan Huntelaar Foundation met medewerking van de VVCS Academy

14 augustus 2013

De 3.229 amateurvoetbalverenigingen zijn de ruggengraat van het voetbal in Nederland. De KNVB en de Klaas-Jan Huntelaar Foundation geloven in de kracht van voetbal en de kracht van de voetbalvereniging.

In sterke verenigingen met een duidelijke verbinding met de samenleving. Verenigingen die ontwikkeling en groei van mensen mogelijk maken. Klaas-Jan Huntelaar is zich er erg van bewust dat hij veel aan zijn amateurclub te danken heeft.

Daarom starten de Klaas-Jan Huntelaar Foundation en KNVB district West I een pilot om verenigingen in West I een extra steun in de rug te geven. Het doel: de basis van de vereniging (in de samenleving) te versterken. Verenigingen met een goed doordacht plan – tot stand gekomen met actieve participatie van de leden – komen in aanmerking voor ondersteuning.

De inhoud kan lokaal verschillen, als het maar gaat om het duurzaam versterken van de vereniging. Wat doen wij om onze club gezonder maken? Bijvoorbeeld: hoe verbeteren we de communicatie, hoe kunnen we een ‘groene’ accommodatie neerzetten, hoe maken we het leuker bij ons op de club, hoe vergroten wij de betrokkenheid, et cetera.

In deze pilot werken verenigingen onder begeleiding van studenten van de VVCS Academy en de KNVB aan de vormgeving van het project. Deelnemende verenigingen krijgen volwaardige ondersteuning bij het ontwikkelen van het plan. Daarbij wordt ook gelet op de mogelijkheden voor financiering mocht het project onverhoopt niet worden uitverkozen.

Verenigingen konden zich aanmelden voor de pilot door – in maximaal één A4 – een idee, programma of project in te sturen dat zowel duurzaam alsmede tot stand gebracht kan worden door actieve participatie van de leden. Gedurende dit seizoen zal er concreet gewerkt worden aan deze pilot.